2018 yılında çekimlerine başlanan ve TRT TV Filmleri Projesi kapsamında TRT ekranlarında izleyiciye sunulan 'Batlır' adlı filmde, bir köpeğe 'Ökkeş' isminin verilmesi özellikle sosyal medyada büyük tepki topladı.

Sosyal medyada kullanıcılar, "Ukkaşe Hazretleri"nin adını köpeğe verme cesareti gösteren bu yapımın sorumlularına Müslümanlar gereken tepkiyi göstermelidir." şeklinde, TRT ve film yapımcılarına sert tepki gösterdi.

HZ. UKKAŞE (ÖKKEŞ) KİMDİR?

Hz. Ömer(r.a.) zamanında Gaziantep ve çevresinin fethi sırasında şehit düşen beş sahabeden biri olan Hz. Ukkaşe Bin Hasene (r.a.) olduğu rivayet edilmektedir. Bazılarına göre de, burada katıldığı bir savaşta kaybettiği parmağı yada kanının döküldüğü yer olduğu için buraya türbe yapıldığı rivayet edilmektedir.

Ukkaşe
Hazretleri , ' Ya Resulullah Uhud Savaşı'nda bana kırbaçla vurmuştunuz. Hakkımı ancak kısasla ödeşirim', der. Peygamberimiz (s.a.v), elindeki kırbacı Ukkaşe Hazretlerine verir ve sırtına vurmasını söyler. Ökkeşiye Hazretleri, 'Siz bana sırtım çıplak iken vurmuştunuz Ya Resulullah', der. Peygamber Efendimiz sırtını açar ve tam bu sırada Ukkaşe Hazretleri Peygamber Efendimizin Peygamberlik mührünü görür ve öper. Daha sonra ise 'Kısastaki gayem bu idi Ya Resulullah. Yoksa sizde bir hakkım varsa anam sütü gibi helal olsun', der.