Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Başakşehir karşılaşması öncesi TRT Spor'un sorularını yanıtlarken, teknik direktör Marius Sumudica'nın Fenerbahçe maçında takımın başında olacağını açıkladı.

"Sumudica, Fenerbahçe maçına gelecek" diyen Kartal, "Daha önce de bu yönde bir açıklamam vardı. Sanıyorum Fenerbahçe maçınada takımın başında olur. İnşallah ondan sonra da iyi bir şekilde bu ligi götürür. Sumudica ile anlaştık. Bir problem yok. Sadece imza atmadık. İmza atmadan 'her şey tamam; oldu' demek doğru değil ama genelde anlaştık" ifadelerini kullandı.

Rumen hocanın Türk vatandaşlığı başvurusunun gündeme geldiği konusunda ise Hasan Kartal, "Türk vatandaşlığına başvurursa Aantep'e değil Rize nüfusuna kayıt olur. Türk vatandaşı Rize'de olur. İnşallah iyi anlaşırız bir problem olmaz. Rize'nin nüfusu bir daha artar. Bizce bir sakıncası yok" diye konuştu.

Gaziantep'ten ayrılmadan önce Marius Sumidica'nın "Arabistan'dan ciddi teklifler var" sözlerinin hatırlatılması üzerine de Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, "Para konusunda Antep'ten çok yüksek bir bedel ödemedik. Antep'le bizim aramızdaki sözleşmede çok az bir fark var. Arabistan'dan olabilir ama Arabistan'ın yaşamıyla Türkiye'nin yaşamı bir değil. Zannediyorum ondan dolayı Türkiye'ye tercih etmiştir. Türkiye'yi seviyor. Sevdiğinne göre Rize de sevimli bir yer. İnşallah, Türk kimliğini Rgize'de alır ve devam eder. Bundan sonra da başarılı olur" açıklamasını yaptı.