Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1916’da Medine Müdafii Fahrettin Paşa'nın el yazması eserleri çaldığını" iddia eden Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'e çok sert tepki gösterdi: Fahrettin Paşa Medine korumasını yaparken senin ceddin neredeydi? Haddini bil, zavallı...

ZALİMLERİN SAFINDASINIZ

Dünyada Müslümanların çok ciddi baskı, Zulüm ve saldırı altında olduğu bir dönemde zalimlerin safında yer almayı maharet sananların Medine müdafaası ve onun büyük kahramanı Fahrettin Paşa’yı hedef almaları boşuna değildir. Medine müdafaası İslam’ın ve onun büyük Peygamberi Muhammed Mustafa’nın sembollerinin, adının şartlar ne olursa olsun nasıl korunması gerektiğini gösteren ibretlik bir hadisedir.

BÜHTANDA BULUNAN ZAVALLI

1916 yılında Medine’ye tayin edilen Fahrettin Paşa, 1919’a kadar bu mübarek beldenin korunmasını üstlenmiştir. Medine korumasını yaparken Fahrettin Paşa, ey bize bühtanda bulunan zavallı, senin ceddin neredeydi? Ta İstanbul’dan kalkıp Medine müdafaası için oraya gelen Fahrettin Paşa niçin geldi, o mukaddes toprakları, oraya işgal etmek için gelenlere karşı korumak üzere geldi. Senin ecdadın neredeydi?

BU MİLLETİ TANINAMIŞSIN

Fahrettin Paşa son fişeğine kadar Medine’yi savundu. Maalesef orada yakın topraklarda bulunanlar utanmadan sıkılmadan bühtanda bulunuyorlar bize. Önce haddini bil. Sen bu milleti tanımamışsın. Sen Erdoğan’ı tanımamışsın, Erdoğan’ın ceddini ise hiç tanımamışsın. Tarihimizin mümtaz şahsiyetine ve onun Medine’de gösterdiği şanlı direnişe dil uzatanların bugün kimlerle, nerede, ne işler çevirdiğini gayet iyi biliyoruz.