Beşiktaş Fenerbahçe maçında Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Talisca'nın Volkan Demirel'e yönelik yaptığı parmak harekete ve ardından Demirel'in küfretmesi şeklinde yaşanan olaylarla ilgili savcılık harekete geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Suçları Savcısı, hem Talisca'yı hem de Volkan Demirel'i ifadeye çağırdı.

7 Mayıs'ta Beşiktaş-Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçında Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Talisca ile Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel arasında ilginç olaylar yaşanmıştı. Talisca, Volkan Demirel'e orta parmağını gösterirken maç sonrasında Demirel'de Brezilyalı futbolcuyu kovalayarak darp etmek istemişti. Volkan Demirel'in Talisca'ya "Senin a. s." dediği kameralara yansımıştı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de yaptığı açıklamada Volkan Demirel'in Talisca'ya söylediği sözleri kamuoyuna açıklaması durumunda sezonu kapatacağını belirtmişti.

İKİ FUTBOLCU İFADEYE ÇAĞRILDI

İşte bu olaylar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Savcısı Asım Ekrem tarafından soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun çerçevesinde başlatıldığı öğrenilen soruşturma kapsamında Talisca ve Volkan Demirel karşılıklı şikayetçi ve şüpheli olarak ifadeye davet edildi. İki ünlü futbolcu ilerleyen günlerde İstanbul Adliyesi'ne ifade vermeye gidecek.

Bilindiği gibi Volkan Demirel "Talisca'nın bana yapmış olduğu bir hareket var. Kendisine özür dilerken o bana hareket yaptı. Sahada bunu hakeme anlattım ama dinletemedim. Sarı kart gördüm. Bunu hakem görse kırmızı kart olur, belki maçı alırız ve son haftalara şampiyonluk ümidiyle girerdik. Bunu sokakta yaşasan kavga sebebi olur, karakola gidersiniz. Bunu ben Emre veya Arda yapsa Türk olduğu için yerin dibine geçirilir. Burada yabancı sevdası olduğu için farklı yaklaşılıyor. Bunlar Beşiktaş camiasına yakışmıyor… Yarın dışarıda karşılaşırız, sorarım kendisine. Dikkat edilecek şeyler bunlar" açıklamasına bulunmuştu.

Talisca ise sosyal medya hesabından "İnsanlara saygı duymak gerekir, alçakgönüllük gerekir. Karakterli insan ve iyi bir profesyonel olmak bunu gerektirir. Volkan sahada her şeyi yapabilirim, zannediyor. Şoktayım. Kendisi ile ilgili gelip beni suçladı, sonra da küfür etti. Volkan Demirel daha çok saygı olmalı. Bundan dolayı onunla konuşmak istemedim. Volkan Demirel ile çarpıştık. Sonra ben düştüm. Beni sinirlendirmek istedi ve bana küfür etti. Ben hiçbir şey demedim" paylaşımını yapmıştı.