Şişli Belediye Başkanı İnönü, Mustafa Sarıgül'ün Belediye Başkanı olduğu 2010-2013 yılları arasında belediyeye ait 300 milyon dolar değerindeki taşınmazların 30 yıllık kullanım hakkının bir liradan verildiğini açıkladı.

Şişli Belediye Meclisi, dün Belediye Başkanı Hayri İnönü başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda Şişli'de bulunan bazı taşınmazlar ve bunların devredilmesi konuları görüşüldü. Sabah'ta yer alan habere göre; gündemde, 300 bin dolar değerindeki taşınmazların kullanım haklarının 30 yıllığına 1 lira karşılığında, Şişli Meslek Yüksekokulu'na devredilmesine itiraz vardı. Toplantıda İnönü'nün, 2010-2013 arasında bazı taşınmazların Şişli Meslek Yüksekokulu'na devrinin iptali için belediye meclisine sunduğu teklif, 8'i AK Parti'li 29'u CHP'li 36 üyenin oylarının tamamıyla reddedildi. Meclis toplantısının ardından bir açıklama yapan ve hukuki yollara başvuracağını belirten İnönü, "Ucu, bana dahil, kime dokunursa dokunsun bu hak arama davasından vazgeçmeyeceğim" dedi.

"Taşınmazların hakkı 30 yıllığına 1 lira karşılığında devredildi"

Başkanlığı döneminde belediye meclisini ilk kez özel bir gündemle olağanüstü toplantıya çağırdığını belirten

İnönü, şunları söyledi:

"Şişli için büyük önem arz eden ve bir hukuksuzluğu düzeltmenin adımı olan, toplantının gündemini paylaşmak istedim. Belediyemize ait bazı taşınmazlarla ilgili, 2010 - 2013 arasında, hukuka aykırı işlemler yapıldığını tespit ettik. Bazı gayrimenkullerin, intifa hakkı verilmesinde belediyelere verilen yetkilerin dışına çıkılmıştır. Bu bağlamda özel eğitim kurumu statüsündeki Şişli Meslek Yüksekokulu'na, taşınmazların kullanım hakları 30 yıllığına 1 lira karşılığında devredilmiştir."