Rusya’da St Petersburg iki ayrı metro istasyonunda meydana gelen patlama da 10 kişi öldü, en az 20 kişinin ise yaralandığı aktarıldı. Rus haber ajanslarına göre patlamanın nedeni parça tesirli bomba...

TASS: 10 ÖLÜ, 20 YARALI

Rus haber ajansı TASS, St. Petersburg metrosundaki patlamada şu ana kadar 10 kişinin öldüğünü duyurdu. Ajans 20 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İKİ PATLAMA

Görgü tanıkları Sennaya Ploshchad istasyonunda iki patlama gerçekleştiğini söylüyor.

PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Putin, St. Petersburg metrosundaki patlamalarla ilgili terör saldırısının ihtimaller arasında olduğunu söyledi. Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanından rapor alan Putin, patlamalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

PATLAMA PUTİN ST PETERSBURG'DAYKEN MEYDANA GELDİ

Rusya Devlet Başkanı Putin'in saldırı esnasında St Petersburg'da olduğu bildirildi.

YETKİLİLER ÖLÜ SAYISININ 30-50 ARASI ARTMASINDAN ENDİŞELİ

Alkan, "İstasyonlar kapatıldı. Şu anda metro çalışmıyor. Ölü sayısının 30'a hatta 50'ye çıkabileceğinden endişe ediliyor. Yetkililer olayın sebebi araştırılıyor. Öte yandan başka bir yerde patlama olup olacağı araştırılıyor. Rusya şu anda teyakkuz halinde. Rusya zaman zaman terör saldırılarına hedef oluyordu. Çoktur büyük çaplı bir eyleme tanıklık etmemişti. Rusya Suriye'de DEAŞ'a karşı ve başka terör gruplarına karşı mücadele veriyor. Rusya geniş bir coğrafyada çok insanın yaşadığı bir bölge. Rusya'nın farklı bölgelerinde terör örgütü olarak ilan ettiği gruplara sempati duyan gruplar var. Şu ana kadar resmi bir açıklama yok." açıklamalarında bulundu.