Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami'ye gelen ziyaretçilere caminin tarihini ve İslam'ı gönüllü olarak anlatan 'Filozof Ramazan' lakaplı Ramazan Böçkün, hakkındaki şikayet nedeniyle 2016 yılında gözaltına alındı.

Diyarbakır 13üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davası, psikiyatri hastanesinde tedavi edilmesi şartıyla sonuçlanan Böçkün, Elazığ'daki Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü'ne yatırıldı.



SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Böçkün'ün, hastaneye yatırılmasına tepkiler çığ gibi büyüdü. Sosyal medyada kullanıcılar "Aleyna Tilki'ye 'gençlere ilham veren kişi' ödülü verilirken, İslam'ı anlatan Ramazan hocaya tımarhaneyi layık görenlere yazık" şeklinde tepki gösterdi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, kentte bir kişinin zorla akıl hastanesine yatırıldığı yönündeki iddiaya ilişkin yapılan açıklamada, "Yapılan tetkik ve muayeneler sonucunda ilgilinin şizofreni hastası olduğu rapor edilmiştir. Söz konusu şahısla ilgili tedavi süreci, şu ana kadar olduğu gibi bundan sonraki aşamalarda da sağlık kurumunun rapor ve değerlendirmeleriyle şekillenecektir." ifadeleri kullanıldı.