Kobanili siyasetçi İdris Nassan tarafından İngiliz Reuters haber ajansına yapılan açıklamada, federasyon ilanının 'Kürtler ve diğerleri tarafından oluşturulmuş özyönetimin çerçevesinin genişletilmesi anlamına geldiği' belirtildi. Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye sınırı boyunca yer alan Cezire, Kobani ve Afrin olarak adlandırılan üç bölge Kürtlerin kontrolünde bulunuyor. Bu bölgelerin, aynı çatı altında birleştirileceğini ve 'Kuzey Suriye Federasyonu' olarak adlandırılacağını söyleyen Nissan, kurulması planlanan federasyonun bölgede yaşayan tüm etnik grupları temsil edeceğini belirtti.

DE MISTURA: SURİYELİ KÜRTLERİ CENEVRE GÖRÜŞMELERİNE KATACAĞIZ
Suriye'de barışın sağlanması için düzenlenen Cenevre görüşmelerinin yeni turu önceki gün başlamış ve Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, "Kürtlerin de görüşmelere katılımını sağlayacağız" demişti. De Mistura, “Suriyeli Kürtler, Suriyelilerdir. Bu nedenle Suriye’nin geleceğine ilişkin görüşmelere katılmalılar, tıpkı Hıristiyanlar, Aleviler, Şiiler ve sıkça görüşmelerden uzak tutulan Sünniler gibi. Hepsi orada olmalı. Kürtleri görüşmelere katmanın bir yolunu bulacağız, çünkü bu çok önemli bir sinyal olur” diye konuşmuştu.

KÜRTLERİ MASADA İSTEYEN RUSYA DÜN SURİYE'DEN ÇEKİLMEYE BAŞLAMIŞTI
Cenevre'deki görüşmelerde Kürtleri de masada isteyen Rusya, önceki gün Suriye'den çekilmeye karar vermiş ve bu kararını dün uygulamaya koymuştu.