Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'a konuştu. Gündeme dair merak edilen soruları yanıtlayan başkan Cengiz, ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye de göndermede bulundu.

Taraftarların transfer konusunda acele etmesine gerek olmadığını belirten Cengiz, "Taraftarımızın sabır göstermesini ve kadromuzda bulunan oyunculara azami saygı göstermelerini bekliyoruz. Galatasaray bir dünya devidir. Galatasaray’a gelen her futbolcu dünya devine yakışır durumda oynamak ve hareket etmek durumundadır.” ifadelerini kullandı.

"BİZ, BİR FUTBOLCU ALMIYORSAK..."

Vedat Muriqi'yi Fenerbahçe’ye kaptırmaları konusuna değinen Cengiz, "Biz, bir futbolcu almıyorsak emin olun ki veremediğimizden değil, vermediğimizdendir. Bizim için en önemli şey futbolcuların karakteri. Ben, gurur ve onur sözcüklerinin rastgele kullanılmasına karşıyım. Galatasaray isterse hepsini alır.Biz Galatasaray taraftarının bize emanet ettiği şeye bakmak durumundayız." dedi.

FENERBAHÇE'YE GÖNDERME

Son olarak Fatih Terim’in TFF’den aldığı tazminatla ilgili yorumlara yanıt veren Cengiz, "Dante’yi bilirsiniz. İlahi Komedya’yı yazdı. Yaşasaydı bunu yeniden yazardı. Çocukların kumbarasındaki paraya göz koyanlar ile çocukların kumbarasına para koyanlar eşdeğer görülüyor" diyerek ezeli rakipleri Fenerbahçe’nin ‘Fener Ol’ kampanyasına göndermede bulundu.

"FERNANDO'YA TEKLİF VAR"

Fernando'ya teklif olduğunu belirten Mustafa Cengiz, "Fernando'ya resmi talep var, onunla ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Diagne için ben çok üzülüyorum. Sizin vasıtanızla da taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Biz bir his takımıyız, duygularımız çok önemli. Diagne kutlamalara katılmadı; biz de üzüldük, katılmasını isterdik ama ailevi problemleri vardı, gitmek durumundaydı. Hocamızın izniyle gitti, izinsiz bir gidiş söz konusu değil. Taraftarımız sosyal medyada bir tepki verdi. Buradan taraftarımıza istirham ediyoruz, bizim aktifimizde ve kadromuzda bulunan futbolcularımıza azami saygıyı göstermelerini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

DİAGNE AÇIKLAMASI

Diagne'nin durumu hakkında da konuşan Cengiz "Diagne bizim çok değerli bir oyuncumuzdur. Şampiyonluğumuzda büyük pay sahibi olmuştur. Taraftarlardan ricam lütfen hiçbir futbolcumuzu üzmesinler" açıklamasını yaptı.

Sarı kırmızılı ekibin transfer çalışmaları konusundaki konuya ise Cengiz'in cevabı "Galatasaray için transfer 12 aydır, bir gün veya bir ay sürmez. Şampiyon bir kadromuz var. Tabiki kadroyu teknik ekibin istekleri doğrultusunda geliştirme çalışmalarımız da bitmez" şeklinde oldu." ifadelerini kullandı.