Muhterem Nur ile Müslüm Gürses, Malatya’da gazinoda tanıştı. Ama aslında ikisi de birbirini çok önceden biliyordu.

Müslüm Gürses henüz Müslüm Gürses olmamışken, Muhterem Nur'un filmlerini izleyip ona aşık olmuştu bile. Ama nereden bilebilirdi, bir gün o kadınla evleneceğini?

Muhterem Nur'un parlak zamanları sona ererken Gürses'in yükselişi başlamıştı. Nur, Gürses'in 'Ben İnsan Değil miyim' adlı şarkısını dinleyip dinleyip ağlıyor ama bu şarkıyı kimin söylediğini bile bilmiyordu.

Yolları 1982'de kesişti. İkisi de Malatya'daki bir gazinoda sahne alacaktı. Aslında bu teklifi Gürses kabul etmeyecekti ama Muhterem Nur ismini görünce kabul etti.

Öte yandan Muhterem Nur ise kendisinin Gürses'ten önce sahne olacağını öğrenince çok bozuldu. Ona inat repertuarından bir şarkı söyledi. Bunun üzerine sahnede münakaşa ettiler ve Gürses, Nur'a bir tokat attı.

Bu yaşananlar üzerine ertesi gün Malatya'dan ayrılmaya karar veren Nur, otelde Gürses'in odasının önünden geçerken onu yatağın üzerinde bağlama çalarken gördü. Yanına gitti. Gürses, Nur'dan attığı tokat için özür diledi ve o an arkadaşlıkları başladı.

İkisi de ailelerini erken yaşta kaybetmişlerdi, ikisi de çok yoksulluk çekmişti. Birbirleri ile tanıştıkları dönemde Muhterem Nur sinemadaki yıldızlığını kaybetmiş, Gürses de alkol sorunu ile uğraşıyordu.


Ve ikisi ondan sonraki yıllarda birbirlerinin yaralarını sardılar.


Nur ona olan aşkını şöyle anlatmıştı: Ondan önce yaşamıyordum. Mutlu olmayı, huzur anladım. Eğer bir gün gözlerim görmez, ayaklarım tutmaz, kollarım da yukarıya kalkıp ona yardım etmezse, o zaman Müslüm’ü yalnız bırakırım. Ben ona hayatımı verdim? O ise bana benim ona yaptığımın on mislini yaptı. Bana yeniden hayat verdi. ''

Müslüm Gürses ise Nur'a olan aşkını şöyle ifade etmişti: Teslimiyetçi olmak kötü mü? Sevdiğine teslim oluyorsun sonunda. Bu alçaltıcı bir şey olmasa gerek.