Suriye'nin Menbiç kentinde Türk askerinin desteklediği Özgür Suriye Ordusu ( ÖSO) tarafından ağır darbe alan terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'liler, önceki gece El Bab'daki bazı köylere sızmaya çalıştı.

OYALAMA TAKTİKLERİ SÖKMEDİ

Oyalama taktiği yapmak için El Bab'ın Batı bölgesinde kalan köylere sızmaya çalışan teröristler ve milisleri fark eden TSK destekli ÖSO unsurları, üs bölgelerinden sızma girişimine ateşle karşılık verdi. Çıkan çatışmalarda 10'un üzerine terörist ile milisin öldürüldüğü öğrenildi.

Sabah'ın haberine göre, Menbiç'e doğru ilerleyen ÖSO ise kentin girişinde kontrol altına alındığı cephelere Türk bayrağı dikti.

Öte yandan askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, önceki gün Menbiç’ten sınırdaş bölge yakınlarında Türk askerinin bulunduğu bölgeye havan ve top atışı yapıldı. Türk topçu birliği obüslerle, havan ve top atışlarının yapıldığı yerleri yoğun şekilde vurdu.

Suriye’nin haber ajansı SANA da TSK’nın Menbiç’te Suriye askerlerinin bulunduğu bölgeyi vurduğunu, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu öne sürdü.

Türk askeri kaynakları, “O bölgede birliklerimizi hedef alan atış yapılırsa aynen yanıt verilir” bilgisini paylaştı.