İstanbul'da üniversite okuyan ve yurtta kalan C. B. isimli öğrenci, satın aldığı kablo, priz ve kapı kolundan oluşan malzemeleri yurda getirince canlı bomba sanılarak polise ihbarda bulunuldu.

İstanbul'da üniversite okuyan C. B. adlı öğrenci memlekete götürülmek üzere dayısının kendisine sipariş ettiği kablo, priz ve kapı kolundan oluşan inşaat malzemelerini yurda götürünce hakkında canlı bomba ihbarı yapıldı.

İNŞAAT MALZEMELERİ TESLİM ETTİ

İstanbul'da üniversite okuyan C. B. adlı öğrenci 2015 yılında yaz okuluna kalıncaKadıköy'de özel bir yurda yerleşti. İddiaya göre C. B.'nin yaz okul sonrası memleketiAmasya'ya gideceğini öğrenen dayısı memlekete götürmesi için C.B.'ye bir çanta dolusu priz, kapı kolu ve kablolardan oluşan inşaat malzemesi teslim etti.

HIRSIZLIK OLAYI YURDU KARIŞTIRDI

Yaz okulunun bitmesini bekleyen C.B. dayısının kendisine teslim ettiği inşaat malzemelerini yurda götürdü. Aynı dönemlerde yurtta bir hırsızlık olayı yaşanınca yurt yönetimi hırsızlık olayını aydınlatmak için yurttaki dolapları aramaya başladı.

CANLI BOMBA İHBARI YAPILDI

C.B.'nin dolabında kablo, kapı kolu ve prizlere rastlanınca C.B. hakkında canlı bomba ihbarı yapıldı. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından C.B. hakkında, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla soruşturma açıldı.

'SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA'

Hakkında soruşturma açıldığından haberi olmayan C.B., 12 Ocak'ta okul çıkışı polistarafından durduruldu. Hakkında canlı bomba ihbarı olduğunu belirten polisler C.B.'yiİstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Emniyette, hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla' soruşturma açıldığını 11 Aralık 2015 tarihinde savcılık tarafından soruşturma hakkında takipsizlik kararının verildiğini öğrenen C.B. ifade vermeyi ret etti.

SEÇİM TAHMİNİ DELİL SAYILMADI

Emniyette götürüldükten sonra takipsizlik kararına ulaşan C.B., soruşturma çerçevesinde iki ay boyunca telefonun dinlendiğini öğrendi. 1 Kasım genel seçimi sonucuyla ilgili C.B.'nin telefonda bir arkadaşıyla yaptığı görüşme ile ilgili 'suç unsuru olabileceği' gerekçesiyle tape hazırlandığı, hazırlanan tapenin savcılığa gönderildiği ortaya çıktı.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Takipsizlik kararında C.B.'nin seçim hakkında yaptığı konuşma ile ilgili, ''01.11.2015 tarihinde yapılan bir görüşmenin suç unsuru olabileceği düşüncesiyle Tape dökümünün hazırlanıp C. Başsavcılığımıza ulaştırıldığı, yapılan incelemesinde; C.B.'nin bir arkadaşıyla yapılan genel seçim sonuçlarına ilişkin günlük siyasi değerlendirmeler içeren bir konuşma olduğunun ve suç unsuru içermeyip üzerlerine atılı suça delil teşkil edebilecek bir özelliğinin bulunmadığının görüldüğü incelenen soruşturma evrakı kapsamından anlaşılmakta'' ifadeleri kullanıldı.

TAKİPSİZLİĞE RAĞMEN İFADE

Hakkında açılan soruşturma ile ilgili takipsizlik kararı verilmesine rağmen ifadesi alınmak istendiğini söyleyen C.B. ''Dayımın bana emanet ettiği inşaat malzemelerini yurda götürdüğüm için hakkımda böyle bir ihbar yapılmış. İhbarı yapan yurt çalışanları bu malzemeleri odamda gördüklerinde ihbar etmek yerine bana sorsalardı böyle bir olay olmazdı. Ancak soruşturma hakkında takipsizlik kararı verilmiş olmasına rağmen polislerin beni zorla emniyete götürüp ifademi almak istedi'' dedi.