Galatasaray, Göztepe'yi Gomis'in golüyle 1-0 yendi, nefes kesen şampiyonluk yarışında mutlu sona ulaştı. Dördüncü yıldızı ilk takan ekip olan Galatasaray, 21. kez şampiyonluk apoletini taktı; 5. yıldız için ilk adımı attı. Cim Bom mutlu sona taşıyan Fatih Terim adının özdeşleştiği takımıyla 7. lig şampiyonluğunu kazandı.

İKİ YIL ARADAN SONRA ŞAMPİYON

Spor Toto Süper Lig'deki nefes kesen şampiyonluk yarışında mutlu sona Galatasaray ulaştı. Sarı Kırmızılar, şampiyonluk için beraberliğin bile yettiği maçta Batfembi Gomis'in golüyle Göztepe'yi 1-0 yendi, iki yıl aranın ardından şampiyon oldu.

Sezona Dursun Özbek ve Igor Tudor ile başlayan Cim Bom, Mustafa Cengiz ve Fatih Terim ile mutlu sona ulaştı. Galatasaray, tarihinde 21. şampiyonluğuna ulaşırken; tarihte ilk kez ezeli rakibi Fenerbahçe ile arasındaki şampiyonluk farkını 2'ye çıkardı.

GOMİS, BU SEFER KAÇIRMADI

Daha önce ligin ikinci devresinde Atiker Konyaspor, Beşiktaş ve Teleset Mobliya Akhisarspor maçlarında birer penaltı vuruşundan faydalanamayan Gomis, Göztepe karşısında 65. dakikada kullandığı penaltı vuruşunu gole çevirdi. Gol sayısını 29'a çıkaran golcü oyuncu bu sezon 4. penaltı golüne imza attı.

BÜYÜK SEVİNÇ

Müsabakanın bitiş düdüğünün ardından büyük sevinç yaşayan Galatasaraylı futbolcular, bu coşkusunu daha sonra kendilerini desteklemeye gelen taraftarıyla paylaştı. Sarı-kırmızılı futbolcular Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'i omuzlara alıp havaya fırlattı. Galatasaraylı futbolcular daha sonra üzerinde daha önce Galatasaray'ın şampiyon olduğu sezonlar ve "Ruhumuzu sahaya koyduk, şampiyon olduk 21" yazılı tişörtleri giydi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanan ve oyuna devam edemeyen Göztepeli Nabil Ghilas, sedye ile saha dışına çıkarıldı.

Galatasaray'ın attığı golden sonra VIP tribünde müsabakayı takip eden Galatasaraylı taraftarlarının sevinmesi üzerine Göztepeli taraftarlar tepki gösterdi.

Müsabakayı 8 bin 155'i Göztepeli, 516'sı Galatasaraylı olmak üzere toplam 8 bin 671 kişi takip etti.

Bu sezon yükseldiği Süper Lig'de sezonu 49 puanla 6. sırada bitiren Göztepe'nin taraftarları müsabakanın bitimine doğru "İsyan Marşı"nı seslendirdikten sonra takımlarına büyük destek verdiler ve takımlarını tribünlere çağırdılar.

MAÇTAN DAKİKALAR...

Ve maçta son düdük çalıyor... ŞAMPİYON GALATASARAY.

89. Dakika: Galatasaray'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Garry Rodrigues oyundan çıkarken, Yasin Öztekin yerine giren isim oluyor.

85. Dakika: Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Younes Belhanda oyundan çıkarken, Selçuk İnan yerine giren isim oluyor.

81. Dakika: Ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Demba Ba'nın doğrudan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

74. Dakika: Garry Rodrigues, hakemi aldatmaya yönelik hareketi nedeniyle hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Garry Rodrigues bu kartla gelecek maçta cezalı duruma düşüyor.

73. Dakika: Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Ömer Şişmanoğlu için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

68. Dakika: Göztepe'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Rajko Rotman oyundan çıkarken, Axel N'gando yerine giren isim oluyor.

66. Dakika: GOOOLL!!! Galatasaray, Bafetimbi Gomis'in golü ile maçta öne geçiyor. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Bafetimbi Gomis, yaptığı vuruşla kaleci Beto'nun solundan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başarıyor.

65. Dakika: Galatasaray penaltı kazanıyor. Milos Kosanovic'in Bafetimbi Gomis'e ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösteriyor.

57. Dakika: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Milos Kosanovic'in ceza alanına gönderdiği ortasında Fernando Muslera topa hakim olmayı başarıyor.

54. Dakika: Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Yoan Gouffran için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

53. Dakika: Garry Rodrigues'in ceza alanında sol çaprazdan sağ ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

51. Dakika: Karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliğini ev sahibi Göztepe gerçekleştiriyor. Sakatlık geçiren Nabil Ghilas oyundan çıkarken, Ömer Şişmanoğlu yerine giren isim oluyor.

49. Dakika: Nabil Ghilas'ın sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.

46. Dakika: Hakem Cüneyt Çakır ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Göztepe başlıyor.

İKİNCİ YARI

45. Dakika: Hakem Cüneyt Çakır ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı başladığı gibi golsüz eşitlikle tamamlanıyor.

45. Dakika:Milos Kosanovic'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında top doğrudan auta gidiyor.

45. Dakika: Müsabakanın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

44. Dakika: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Milos Kosanovic'in ceza alanına gönderdiği ortasında Younes Belhanda topu uzaklaştırmayı başarıyor.

41. Dakika: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Younes Belhanda'nın ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Ryan Donk'un kafa vuruşunda top kalenin solundan auta çıkıyor.

39. Dakika: Sofiane Feghouli'nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top Selçuk Şahin'den geri geliyor.

36. Dakika: Younes Belhanda'nın savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Bafetimbi Gomis ceza alanına girerek sağ çaprazdan topu kaleye gönderiyor. Ancak Beto topa hakim olmayı başarıyor.

32. Dakika: Leo Schwechlen'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Ryan Donk topu uzaklaştırıyor.

30. Dakika: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Younes Belhanda'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Tayfur Bingöl'e çarpan top taca gidiyor.

26. Dakika: Hakem Cüneyt Çakır'ın verdiği su molası sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.

23. Dakika: Demba Ba'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda Fernando Muslera topa hakim olmayı başarıyor.

20. Dakika: Göztepe gole yaklaşıyor. Nabil Ghilas'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında savunmadan seken topa hareketlenen Selçuk Şahin'in, ceza yayından kaleye gönderdiği sert şutunda Fernando Muslera son anda topu çeliyor.

15. Dakika: Yoan Gouffran'ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin solundan auta çıkıyor.

13. Dakika: Savunmadan seken topa hareketlenen Nabil Ghilas için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

12. Dakika: Kazanılan serbest vuruşu kullanan Garry Rodrigues'in doğrudan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

10. Dakika: Ceza sahası önünde yaşanan ikili mücadele sırasında Tayfur Bingöl, Garry Rodrigues'e kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

5. Dakika: Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Yuto Nagatomo için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

3. Dakika: Ryan Donk'un ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

1. Dakika: Hakem Cüneyt Çakır maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip Galatasaray başlıyor.

GÖZTEPE 0 - 1 GALATASARAY

STAT: Bornova

HAKEM: Cüneyt Çakır

SAAT: 19.00

YAYIN: beIN SPORTS 1

SAKAT: Sabri, Kadu, Atakan (Göztepe)

CEZALI: Poko, Halil (Göztepe)

GÖZTEPE: Beto, Tayfur, Reis, Kosanovic, Leo, Selçuk Şahin, Rotman, Castro, Ghilas, Gouffran, Demba Ba

TEKNİK DİREKTÖR: Tamer Tuna

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Serdar, Denayer, Nagatomo, Donk, Fernando, Rodrigues, Belhanda, Feghouli, Gomis

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

GALATASARAY'IN 21. ŞAMPİYONLUĞU

Sarı-kırmızılı ekip, bu sonuçla 2 sezon aradan sonra yeniden adını zirveye yazdırmış oldu. Son olarak teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde 2014-2015 sezonunda şampiyonluk yaşayan sarı-kırmızılı takım, Beşiktaş'ın ligi ilk sırada tamamladığı son 2 sezonda beklentilerin altında kalmıştı.

LİGDE 21. KEZ ZİRVEDE

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamlayarak bu başarıyı 21. kez tekrarladı.

Ligin geride kalan 60. sezonunda 21. kez şampiyon olarak bu alanda elinde bulundurduğu rekoru geliştiren Galatasaray, formasında 4 yıldız taşıma hakkına sahip tek takım olmayı sürdürdü.

Sarı-kırmızılı takım, 19 şampiyonlukla en yakın rakibi konumundaki Fenerbahçe ile arasındaki farkı da 2'ye yükseltti.

Bu sezon 60. kez oynanan ligde Galatasaray'ın elde ettiği şampiyonluklar ve sezonlara göre dağılımı şöyle oldu:

Sezon Şampiyon Teknik Direktör

1961-62 Galatasaray Gündüz Kılıç

1962-63 Galatasaray Gündüz Kılıç

1968-69 Galatasaray Toma Kaleperovic

1970-71 Galatasaray Brian Birch

1971-72 Galatasaray Brian Birch

1972-73 Galatasaray Brian Birch

1986-87 Galatasaray Jupp Derwall

1987-88 Galatasaray Mustafa Denizli

1992-93 Galatasaray Karl Heinz Feldkamp

1993-94 Galatasaray Rainer Hollmann

1996-97 Galatasaray Fatih Terim

1997-98 Galatasaray Fatih Terim

1998-99 Galatasaray Fatih Terim

1999-00 Galatasaray Fatih Terim

2001-02 Galatasaray Mircea Lucescu

2005-06 Galatasaray Erik Gerets

2007-08 Galatasaray Feldkamp / Cevat Güler

2011-12 Galatasaray Fatih Terim

2012-13 Galatasaray Fatih Terim

2014-15 Galatasaray Hamza Hamzaoğlu

2017-18 Galatasaray Fatih Terim

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 15. KEZ YER ALACAK

Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, 15. kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında yer almayı garantiledi.

Son olarak 2015-2016 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde yer alan sarı-kırmızılı takım, UEFA Finansal Fair Play kriterlerini karşılayamadığı gerekçesiyle 2016-2017'de Avrupa kupalarından men edilmiş, bu sezon ise UEFA Avrupa Ligi'ne henüz 2. ön eleme turunda İsveç temsilcisi Östersunds'a elenerek veda etmişti.

Sarı-kırmızılı takım, 6. kez Şampiyonlar Ligi gruplarında eleme oynamadan direkt olarak yerini almış oldu.

TFF SÜPER KUPA OYNAYACAK

Süper Lig'de şampiyonluğu kazanan Galatasaray, sezonu 2 kupayla tamamlayabilir.

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de 2017-2018 sezonunu şampiyonu olarak, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Teleset Mobilya Akhisarspor'la TFF Süper Kupa maçına çıkma hakkını da elde etti.