Faik Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

ANLAŞILAN ERDOĞAN, İMRALI'YLA MEKTUP ARKADAŞLIĞINI HIZLANDIRACAK

Bu hükümet artık fakir fukara milletin sırtında ağır bir yüktür. Milletimiz de durumun farkındadır. Sırtında bir yük, bir kambur haline gelen Erdoğan şahsım hükümetini üstünden silkeleyip atmak için gün saymaktadır. Öyle görünüyor ki Erdoğan da bunun farkındadır. Bunu nereden mi biliyoruz?

Erdoğan'ın İmralı'ya çiçek atmasından, İmralı'dan yeni bir siyasi himmet beklemesinden... Anlaşılan Erdoğan, İmralı'yla mektup arkadaşlığını yeniden hızlandıracak. Herhalde bunun için küçük ortağın da rızası alınmıştır. Bahçeli, atmak için mitilini de hazırlamıştır. Milletimiz, bu siyasi bezirganların notunu vermiştir. Sandığın önüne gelmesini beklemektedir. Artık yolcudur Abbas, bağlasan durmaz.'

"FETULLAH GÜLEN İLE FOTOĞRAF ÇEKTİRENLERİN FEZLEKESİ NE ZAMAN GELECEK"

HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlık dosyası hakkında Öztrak, 'Defalarca anlattım; terör, terörist CHP'nin kırmızı çizgisidir. Fezleke Meclis'e geldiğinde gereğini yaparız. Şunu da sormak isteriz. Fetullah Gülen ile diz dize fotoğraf çektirenlerin fezlekeleri ne zaman gelecek' diye konuştu.

"DİNLE, İMANLA, DIŞ GÜÇLE NE İLGİSİ VAR; HÜKÜMET GÖREVİNİ YAPMAMIŞ"

AK Partili Levent Karahocagil'in Enes Kara intiharını dış güçlere bağlaması hakkında Faik Öztrak, 'Bu işin dinle, imanla, dış güçle ne ilgisi var. Hükümet görevini yapmamış. Yeterli devlet yurdu yapmamış. Özel kesime taşere ettiği yurtları, öğrenci evlerini denetlememiş. Milletin parasını vermiş oraya. Ondan sonra da her konuda olduğu gibi 'dış güçler' diyor. Bırakın bu işleri. İkide bir dış güçler diyorsunuz, bu kadar rahat cirit atıyorsa hükümet nerede? Sarayın kibirli adamı sarayda niçin oturuyor' dedi.