Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın göreve gelir gelmez hayata gerçirmek istediği ilk projelerden birisi olan Halk şirketi kuruluş aşamalarını geride bırakarak üretim ve pazarlama çalışmalarına başladı. 97 hisse ile halka arz edilen Dursunbey Ahşap A.Ş kurulduğu günden bu yana hem devlet projeleri hem de diğer birçok proje’den faydalanarak makine desteği ve fabrika binası desteği aldı.

Kurulum çalışmalarını tamamlayan şirket ürün çeşitliliği ile birçok sektörde yer almayı hedeflerken, şirket özellikle ahşap bahçe mobilyaları üzerinde farklı tasarımları tüketicinin hizmetine sunmaya başladı. Şirket hakkında açıklama yapan üretim ve pazarlama müdürü Halil Balaban; “Şirketimiz Balıkesir’in Dursunbey İlçesinde 2014 yılında 97 hissedarın bir araya gelmesi ile kurulan bir halk şirketidir. Şirketimize Dursunbey’de kurulan ilk halk şirketi olması sebebi ile ortaklarımız adına da oldukça önem veriyoruz. Ürünlerimizde kaliteyi ve cazip fiyat avantajlarını önde tutarak ürün çeşitliliğini geliştirerek, şirketimizi önce Türkiye pazarına daha sonra ise Dünya pazarına açmayı planlıyoruz. Ben bu vesile ile şirketimizin kurulmasında büyük emeği olan ve bizlere her daim destek olan Dursunbey Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan’a da teşekkürü borç biliyorum. Bizlere hem tecrübeleri hem de çevresi ile her daim destek olan Başkanımız şirketimizin çalışmalarını da birebir yakından takip etmeye devam ediyor” dedi.

Kereste’nin Başkenti olarak bilinen Dursunbey’de ahşap ürünlerin verimliliğinin artması için kurulan bu şirket ayrıca çocukların sağlığı açısından oldukça önemli olan Ahşap oyuncakların üretimine de devam ediyor.