Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İsviçre'nin Nyon şehrindeki genel merkez binasına giriş yaptığı esnada bir açıklama yapmamıştı. Sarı-kırmızılı kulübü, UEFA ile yapacağı toplantıda dünyaca ünlü avukat Dupont temsil etti.

Başkan Dursun Özbek'in yanında başkan yardımcısı Eşref Alaçayır, genel sekreter Fatih İşbecer, yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm ile mali işler müdürü Sedef Hacısalihoğlu da hazır bulundu.

Özbek: Ceza beklemiyoruz

Galatasaray Dursun Özbek toplantı sonrası NTVSPOR canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek'in açıklamaları şu şekilde;

"Daha evvel biz daha önce geçmiş yıllarla ilgili bilgileri aktarmak için gelmiştik. Buradaki hakimler kuruluna tekrar bilgi verdik. Neden bunlar oluştu ne yapılması gerekiyor diye. Burada Galatasaray'n savunması son derece net görüşler üzerinde duruyor., Hakimler kurulunun vereceği bir karar bu.

Burada iki etap olduğunu dikkatlerden kaçırmayalım. Galatasaray'ın çok önemli bir marka olduğu vurgulandı. Bütün bu ortaya koyduğumuz düşünceleri yorumlayacaklarını düşünüyorum. Bir hafta içerisinde karar verecekler. Buradan olayı CAS'a taşımak mümkün ama umarım buna gerek kalmaz.

'Henüz ceza kesin değil'

1 yıllık ceza aldığımız henüz doğru değil. Buraya geliş sebebimiz bu. Galatasaray'ın ceza almaması gerektiğini anlattık. Durumumuz Galatasaray'ın ceza almamasını gerektiriyor. İki tarafın da birbirini anladığı bir toplantı gerçekleşti. İyi bir netice bekliyoruz.

İki ayaklı bir durum olduğunu unutmamalıyız. CAS yolu da var. Benim şahsi kanaatim ceza almamamız gerektiği yönünde. UEFA'nın teklif ettiği ceza en ağırı. Biz bunu kabul etmedik.

Son derece ilgiyle dinlediler. Tek bilek tek yürek kampanyasını da anlattık. Hepimizin bileğinde vardı zaten. Galatasaray'ın mali durumunun başa baş gelmesi konusunda kendilerini çok detaylı bilgilendirdik.

'Bir hafta içerisinde'

Karar bir hafta içerisinde belli olacak. Henüz ceza almadık. Buraya gelmemizin sebebi UEFA'yı ceza almamamız konusunda ikna etmeye çalışmak.