Asker üniforması giymiş FETÖ'cü albay Zeki Demir'in emrindekilere, "Hiçbir merminiz boşa gitmeyecek, halkın üzerine ateş edin, bir mermi bir insan" şeklinde talimat verdiği belirtildi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işgali ve 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili tutuklu 50 asker hakkında hazırlanan iddianamenin detayları belli oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) işgali ve burada çıkan olaylarda 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede, belediyeyi işgal eden şüphelilerin başında bulunan eski albay şüpheli Zeki Demir'in emrindekilere, "Hiçbir merminiz boşa gitmeyecek, halkın üzerine ateş edin, bir mermi bir insan" şeklinde talimat verdiği belirtildi.

'GELENE ATEŞ EDİN'

İddianamede, bir süre sonra eski albay Zeki Demir'in şüphelilere "Ben emir verdiğimde istediğiniz şekilde her yere ateş edebilirsiniz" şeklinde talimat verdiği belirtildi. Talimatın ardından tüm şüphelilerin vatandaşlara ve emniyet güçlerine hedef gözeterek ateş etmeye başladıkları, bu sırada Zeki Demir'in yine şüphelilere "Hiçbir merminiz boşa gitmeyecek, halkın üzerine ateş edin, bir mermi bir insan" şeklinde emir verdiği vurgulanan iddianamede, aynı şekilde şüpheliler; Cihan Şahin, Ramazan Ertürk, Mustafa Alper Şengören, Yakup Karaçelik ve Ömer Faruk Nazlıcan'ın da şüphelilere "gelene ateş edin, mermileri boşa harcamayın" şeklinde emir verdiği bildirildi.

DARBECİ YÜZBAŞI GARAJDA ENSELENDİ

Emniyet güçlerince yapılan atışlara verdiği karşılık sonucunda şüpheliler Cihan Şahin, Emrah Akbulut ve Ömer Faruk Nazlıcan'ın olay yerinde öldüğü bilgisi verilen iddianamede, şüpheli Zeki Demir'in de emniyet güçlerince yapılan atışa karşılık vermesi sonucu vurularak etkisiz hale getirildiği belirtildi. Şüpheli yüzbaşı Mustafa Alper Şengören'in de kaçmak için üzerine sivil bir ceket giydiği ve garajda saklanmaya başladığı ancak güvenlik güçleri tarafından saklandığı garajda yakalandığı bildirildi. İddianamede, çıkan olaylarda 14 kişinin şehit edildiği 152 kişinin de yaralandığı aktarıldı.