Medipol Başakşehir, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir başlangıç yaptı. Turuncu - Lacivertli temsilcimiz, Devler Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında, 2-0 geriye düştüğü mücadelede Belçika’nın köklü kulübü Club Brugge ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı ve rövanş öncesi avantajı kaptı.

Jan Breydel Stadı'ndaki mücadele adeta kabus gibi başladı. Club Brugge, 5. dakikada Bonaventure'nin attığı golle 1-0 öne geçti. 16. dakikada Denswil, frikikten attığı golle skoru 2-0'a getirdi. Başakşehir'de 12 ve 34. dakikada yeni transfer Elia direğe takıldı. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci 45 dakikada ise Başakşehir, muhteşem bir geri dönüşe imza attı. 59. dakikada Mossoro farkı 1'e indirdi. 63'te Hollandalı futbolcu Elia skoru eşitledi: 2-2. 74. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Mossoro, Başakşehir'i 3-2 öne geçiren golü kaydetti. Bu golden 5 dakikada sonra Denswil ile golü bulan Brugge durumu 3-3'e getirdi. Kalan dakikalarda iki takım girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve maç 3-3 eşitlikle sona erdi.

Medipol Başakşehir ile Club Brugge arasındaki rövanş mücadelesi 2 Ağustos Çarşamba günü saat 21.45'te oynanacak.

CLUB BRUGGE - BAŞAKŞEHİR

STAT: Jan Breydel

HAKEM: Paolo Mazzoleni (İtalya)

SAAT: 22.00

YAYIN: A Spor

SAKATLAR: Acolatse, Wesley, Poulain (Brugge) / Chedjou, Egemen, Mehmet Batdal (Başakşehir)

CLUB BRUGGE: Horvath, Engels, Palacios, Denswil, Vormer, De Bock, Nakamba, Bonaventure, Perbet, Mechele, Rafaelov

TEKNİK DİREKTÖR: Ivan Leko

BAŞAKŞEHİR: Volkan, Caiçara, Attamah, Epureanu, Clichy, Mahmut, Emre, Visca, Mossoro, Elia, Adebayor

TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı