Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Arakan'daki ihtiyaçları çözdükten sonra uluslararası camiada ne yapabileceğimize karar vereceğiz. Arakan'a kalıcı bir çözüm bulmamız gerekiyor" dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu, "Arakan'daki ihtiyaçları çözdükten sonra uluslararası camiada ne yapabileceğimize karar vereceğiz. Çünkü biz her zaman mazlumun yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Arakan'a kalıcı bir çözüm bulmamız gerekiyor. Birçok insan yaşadıkları yeri terk ettiler. Ben 2 sene önce Ramazan ayında Arakan'a gitmiştim ve dışarı çıkmaları dahi yasaktı. Bu duruma kalıcı bir çözüm bulmamız şart" şeklinde konuştu.

'İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR'

Çavuşoğlu, Myanmar'ın Arakan eyaletinin kuzeyindeki olaylara ilişkin, Türkiye'nin başından itibaren inisiyatif aldığını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramda tüm mesaisini bu konuya ayırdığının altını çizdi. Erdoğan'ın çok sayıda hükümet ve devlet başkanıyla görüşmeler yaptığını anımsatan Çavuşoğlu, uluslararası örgütlerle de birlikte hareket edildiğini anlattı. Çavuşoğlu, "Sadece İslam dünyası değil, tüm dünyanın daha duyarlı olması gerekir. Maalesef bu duyarlılığı göremedik. Dolayısıyla burada bir insanlık dramı var ve bu tüm dünyanın gözü önünde oluyor" ifadelerini kullandı.