Avrupa’daki faşist uygulamalar, şimdi de minik beyinleri hedef aldı. Avusturya'da ilkokul çocuklarına, cumhurbaşkanlığı sistemine ve Erdoğan'a yönelik yanlış ve taraflı bilgilerin yer aldığı dergiler dağıtıldı.

KARA PROPAGANDA

Avusturya'nın Vorarlberg eyaletinde, özel bir yayın kuruluşu tarafından pilot proje kapsamında ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine dağıtılan 'Pausen Zeitung' adlı dergide, 2017 yılında Avrupa genelinde yapılacak seçimlere yer verildi. Çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçlayan projede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'de 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin yanlış ve taraflı bilgiler de yer aldı.

SAKIN EVE GÖTÜRMEYİN

Vorarlberg eyaletindeki tüm ilkokullara özel izinle dağıtılan dergilerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve anayasa değişikliğine ilişkin verilen çarpık bilgilendirmeler ailelerin tepkisine neden oldu. Özellikle Türk kökenli ebeveynler, ilkokul seviyesindeki çocukların siyasete alet edilmeye çalışıldığını belirttiler. Tepkiye neden olan dergi dağıtımı, cumhurbaşkanının fotoğrafını gören Türk çocuklarının durumu ailelerine bildirmesi sonucu ortaya çıktı. Öğretmenler, Türk çocuklara dergileri evlerine götürmemeleri okulda okumaları konusunda uyardı.