Yeni yayınlanan bir araştırmaya gör, yaşa bağlı göz hastalığı bozulmasını yavaşlatmanın beslenmeyle ilgisi ortaya kondu. Çinko, bakır, C vitamini, E vitamini ve beta karoten gibi bazı besin maddelerinin, göz sağlığıyla ilgili yaşla ilişkili düşüş riskini yüzde 25 azaltabildiğini buldu.

Özellikle Varyasyonlar arasında omega-3 yağ asitleri, zeaksantin, lutein ve beta karoten; Ççalışma, bazı kombinasyonların diğerlerinden daha etkili olduğu ortaya çıktı.

Omega-3 yağ asitlerinin (DHA dahil), bakır, lutein ve zeaksantinin göz sağlığı için hayati öneme sahip olduğu belirtildi.

Göz sağlığını korumak için 10 besin açısından zengin gıdaların etkili olduğu kanıtlandı. Portakal, Greyfurt, Ispanak, Karalahana,Havuç,Tatlı patates, Sığır Eti, Yumurta,Limon, ve Su...