Almanya aşı tedariki için harekete geçti. Avrupa'da yayılan Afrika kökenli maymun çiçeği virüsü nedeniyle Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, 240 bin doz aşı sipariş ettiklerini duyurdu.

Alman birinci kanalı ARD'ye konuşan Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, aşı tedariki için gerekli sözleşmeyi imzaladığını ve haziran ayında 40 bin doz, yıl içinde de 200 bin doz aşının gelmesini beklediklerini duyurdu. Yakın zamanda aşının tedarikinin gerçekleşeceğini öngördüklerini belirten Lauterbach, aşılar geldikten sonra hastalarla temaslı olanlara yönelik aşılama konseptleri geliştirilebileceğini ifade etti.

'Maymun çiçeğinin pandemi anlamında gerçek bir tehlike oluşturduğunu sanmıyorum' diyen Lauterbach, yine de 'hoş olmayan bu hastalığın sönümlendirilmesi gerektiğini' belirtti.

ABD de geçen pazartesi hastalığı karşı Danimarkalı Bavarian Nordic firmasının aşılarını uygulamaya başlamıştı. İspanya da firmadan aşı sipariş ettiğini duyurmuştu. Danimarka ise geçen hafta ilk etapta Hollanda'dan 200 doz aşı temin edileceğini açıklamıştı.