Fenerbahçe Başkanı Ali Koç "Camiaya Sesleniş" programında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Transferle ilgili sorulara cevap veren Ali Koç, isteyip de alamadıkları oyuncuların olduğunu söyledi. Bursaspor'dan PSV'ye giden Aziz Behich ile ilgilendiklerini belirten Koç, Emre Akbaba konusunda da açıklamalar yaptı.

Ali Koç "Devre arasının ve gelecek sezonun transferlerini şimdiden planlamaya başladık" dedi.

"Sportif direktör Damien Comolli '100 kişilik bir listemiz var' demişti. Transferler bu listeye göre mi yapıldı? Transfer dönemi bitmeden, belirleyip de takviye yapamadığınız bir transfer oldu mu? Özellikle sol beke bir transfer yapmak istiyor muydunuz?" sorusuna yanıt veren Ali Koç şunları söyledi:

"100 oyuncu konusu da ciddi anlamda suistimal edildi. Arzu ettiğimiz oyuncu için şartlarda anlaşamadık. Bu kadar FFP sıkıntısı olan, sattığı kadar alabilecek bir kulüp için 100 oyuncu bakmıyoruz. Fenerbahçe'nin geleceği için bunların birçoğunu hala takip ediyoruz. Arzu edip alamadığımız oyuncular oldu. İmkanlarımız bayramdan sonra yaptığımız 2 satışla arttı Sportif direktörümüze hakaret ediliyor. Bazı köşe yazarlarımız 'hırsız' diyor. Onları ayıplıyorum. 100 oyunculuk liste devam eden bir listedir. Tolga Ciğerci ve Jailson bu listede yoktur. Ama Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yapılan ya da yapılmayan bütün transferlerin sorumluluğu, günahı ve sevabı Cocu, Comolli, Ali Koç ve Semih Özsoy'dadır. Bunların sorumlusu bizleriz."

"Tolga Ciğerci bize son dakika fırsatı olarak geldi. Son günlerde Galatasaray'dan ayrıldı. Ayrılışın esas nedeni yüksek maliyeti ve kişisel sorunları olduğuydu. Kronik bir sakatlığı var. Bir sezonda 1 ya da 2 defa nükseden bir sakatlık. Bize 12-15 maç katkı vermesini bekliyoruz. İnşallah onun bize, bizim ona faydamız olur. Jailson... Josef'in satılmasıyla beraber o pozisyonun doldurulması gerekiyordu. Yeri gelmişken Josef'e Fenerbahçe Başkanı olarak çok teşekkür ediyorum. Her şeyini veren, forması için çarpışan; saha içinde ve dışında kulübün çıkarlarını düşünen birinci sınıf bir karakter. En iyi oyuncularımızdan birisiydi. Jailson, listemizde olmayan bir isimdi. 4-5 gün inceledik. Sadece saha içinde değil her anlamda onun için inceleme yaptılar. Çok çabuk yeşil ışık yaktılar. Bu kadar çabuk getireceğimizi biz de tahmin etmiyorduk. Makul bir fiyata alındı. 4 milyon Euro ödedik. Son dakikaya kalmasaydı, elimiz kuvvetli olsaydı 2-2.5 milyon Euro'ya alırdık. Yaş ortalamamızı düşüren bir oyuncu. Fenerbahçe'ye 3-4 yıl hizmet edecektir. Sakatlanmadığı takdirde Avrupa'daki çok iyi bir takıma gidecektir."

"Aziz Behich ile ilgilendik. Emre Akbaba konusunu biliyorsunuz. O transferle ilgili sonra yaşananlarla ilgili orada bir durum yok. 10 numara için bir oyuncuya baktık. Avrupa'dan ama olmadı. İsteyip de alamadığımız oyuncular oldu."