Adil Emecan, gazetemizin imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Hüseyin Arif Çakmak ile görüştü.

Emecan ziyaretinde, Zeytinburnu ilçesinin genel problemleri olan kentsel dönüşüm, yeşil alan ve göç sorunu başta olmak üzere bir çok konuda fikir ve düşüncelerini belirterek Zeytinburnu halkı için neler yapacağını, hangi projeler üzerinde duracağını açıkladı.

‘GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ NASIL YAPILIR GÖSTERECEĞİZ’

Zeytinburnu ilçesinde 1994-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Adil Emecan, 20 yıl sonra yeniden belediye başkanı seçilmesi durumunda ‘samimiyet ve tevazu ile gönül belediyeciliği nasıl yapılır hep birlikte göreceğiz’ diyerek hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri uygularken bunların kimseye zarar verilmeden yapılacağını, değişim isteyen herkesin adayı olduğunu vurguladı.

DR. ADİL EMECAN KİMDİR?

CHP Zeytinburnu Belediye başkan adayı Dr. Adil Emecan,1961 yılında Giresun'da dünyaya geldi. İlkokulu Bahçelievler İlkokulu'nda, ortaokul ve liseyi devlet parasız yatılı olarak Haydarpaşa Erkek Lisesi'nde bitirdi. 1984 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'ni ve 1986 – 1990 yıllarında Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde, Göğüs Hastalıkları ihtisasını tamamladı.

ZEYTİNBURNUSPOR KULÜP BAŞKANLIĞINI YAPTI

Emecan, 1984 – 1986 yılları arasında Ağrı'da mecburi hizmetini yerine getirdi ve bir yıl Verem Savaş Dispanser Baştabipliği, bir yıl Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü görevini yerine getirdi. 1991 yılında Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde Başhekim Muavinliği ve Başasistanlığına başladı. 1994'den 1999 yılının Nisan ayına kadar Zeytinburnu Belediye Başkanı görevini yürüttü.Aynı dönem Zeytinburnuspor Kulüp Başkanlığını yaptı.

KANSERLİ ÇOCUKLARA UMUT VAKFI'NIN KURUCUSU

Adil Emecan, 2004'de Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan aday adayı, 2007 Genel Seçimlerinde İstanbul 3. Bölge Seçim Komite Başkanlığı, 2008 – 2010 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü yönetim kurulu üyeliği, 2009 yılında CHP Belediye Başkan adayı, 2011 Genel Seçimlerinde İstanbul 3. Bölge Seçim Komite Görevlisi, 2014 yılında CHP Zeytinburnu Meclis Üyesi Adaylığı, 2015 Genel Seçimlerinde İstanbul 3. Bölge Seçim Komite Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgilenen Emecan, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı kuruculuğu, Çevre Sağlık Spor Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanlığı, Giresun Vakfı Başkanlığı yaptı ve şu an başkan yardımcısı görevlerini sürdürüyor. Adil Emecan, evli ve 2 çocuk babasıdır.