Bayram ikramiyeleri her bayram öncesinde milyonlarca emekli vatandaşın ilgilendiği en önemli konuların başında gelir. İkinci dini bayram yani Kurban Bayramı yaklaşırken de emekli bayram ikramiyesi konusu yeniden gündeme taşındı. Emekliler, “Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024? Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin ödeme tarihi belli oldu mu?” soruları sorulmaya başlandı. İşte 2024 Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyesine dair araştırılan ayrıntılar…

2024 BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHİ! Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024?

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri gündemde yer alan konuların başında geliyor. Ancak emekli bayram ikramiyesinin ne zaman ödeneceğine dair henüz resmi bir açıklanma yapılmadı. Geçtiğimiz yıl 28 Haziran'da başlayan Kurban Bayramı öncesi ikramiyeler 17-23 Haziran tarihleri arasısnda ödenmişti.

Bu bilgilere göre, 2024 bayram ikramiyelerinin 16 Haziran’da başlayıp, Kurban Bayramı'nın ikramiyelerinin 10 Haziran’dan önce hesaplara aktarılması bekleniyor. Kurban Bayramı emekli ikramiyesine dair resmi açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz. 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİR?

Emekli bayram ikramiyesini kimlerin aldığı her bayram öncesinde sorulmaktadır. Bu soruya en genel olarak şöyle yanıt verilebilir. SGK'dan birden fazla dosyadan gelir ve maaş, aylık alan kişilere, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosyadan ikramiye veriliyor. Bir kişi hem kendi çalışmasından dolayı emekli aylığı, hem de ölen eşinden dolayı dul maaşı varsa ve alıyorsa, yalnızca kendi emekliliğinden dolayı 3.000 lira ikramiye alabilir. Bu durumda en yüksek aylık aldığı dosyadaki oran üzerinden tek ikramiye alınabiliyor.

Ek bir bilgi olarak bayram ikramiyeleri, emeklilerin yanı sıra diğer hak sahiplerine de yatırılıyor. Dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesi alabiliyorlar.

Kaynak: istiklal.com.tr