Emeklilere her ay düzenli olarak net maaşları ile beraber verilen ek ödemenin artırılması için harekete geçildi, milyonlarca emekli heyecanlandı. Şuanda da maaşın yüzde 4-5'i civarında verilen ek ödeme adına Türkiye Emekliler Derneği'nin "En az % 8 olmalı" teklifine, ilgili olan bakanlıkların vereceği cevap büyük merakla bekleniyor.

Eğer bu teklif hayata geçerse, emeklilerin gelirinde 28 ve 179 TL arasında bir artış olacak. Vergi iadesi yerine getirilen ek ödemenin oranı, alınan maaşlara göre değişme gösteriyor. Bu sene maaşı bin 18 TL'nin altında olanlara yüzde 5, üstünde olanlara ise yüzde 4 ek ödeme verilmekte.

Yapılan yüzde 8'lik teklif hayata geçerse, emeklilerin her ay aldıkları ek ödemelerde 2 kata varan artışlar meydana gelecek. Şuan alınan en düşük emekli maaşı 935,60 TL. Bu maaşı alanların eline ayda 46,78 TL ek ödeme geçiyor.

Oran yüzde 8'e yükselirse, bu emeklinin ek ödemesi 74,85 TL'ye çıkacak. SSK ile Bağ-Kur emeklilerinde en yüksek maaş ise 4 bin 481 TL. Bu maaşı alan emekliye şuan aylık 179,24 TL ek veriliyor. Ek ödeme, oran %8'e yükseltilirse, miktarı da 358,48 TL'ye çıkacak.