Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi , göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Muhammed Akkoyunlu Türkiye'de insanların yeteri derecede salgına önem vermediğini belirten Prof. Dr. Muhammed Akkoyunlu " Artık koronaya karşı insanlık olarak verdiğimiz mücadelenin tam ortasındayız. Daha fazla sabır, umut ve cesaret gerekli." dedi.

EVİNİZİ KALE GİBİ KORUYUN

Koronayı atlatan Prof. Dr. Muhammed Akkoyunlu insanların umutlu ve cesur olmalarını isteyerek sözlerine şöyle devam etti, "Hastalık geldi. Hastalık artık içimizde. İnsanların artık hastalığı tanımak gibi bir sorununun olmadığına inanıyorum. Artık insanlara korku değil umut ve cesaret vermek gerekir. Umut vermek gerekir şöyle ki hastalık hepimize bulaşmayacak. Eğer evinize kapanırsanız. Evinizi kale gibi koruma altına alıp içeriye giriş çıkışları engelleyip, sosyal izolasyonu sağlarsanız hastalık size bulaşmayacak. İkinci olarak cesaret gerekiyor. Hastalık eğer size bulaşmışsa büyük bir ihtimalle hastalık dahi oluşturmadan şikayet dahi olmadan kendiliğinden geçecek. Hastalık oluşsa dahi bu hafif geçecektir. Ya koku duyusunda bir bozulma ya hafif bir öksürük, hafif bir kırgınlık ya da ateşle atlatacaksınız.

BUNDAN BİR AY ÖNCEYE GÖRE DAHA ÇOK İYİ KONUMDAYIZ

Hastalığı ağır atlatan benim gibi yüzde 10'luk bir şansız kesimin içindeyseniz şu net bilmeniz lazım. İmkanlarımız yeterli. Artık tıbbın bu hastalık konusunda öğrendiği bir çok şey var. Bundan 15 gün önceye bir ay önceye göre daha çok iyi konumdayız. Artık insanlarımızı çok daha iyi koruyoruz." (istiklal.com.tr)