Fast Food devi KFC'ye ait olduğu belirtilen tavuklarda gündemi sarsacak görüntüler ortaya çıktı. Mide bulandıran görüntüde kurtçukların halen canlı olduğu görülüyor.

İLK VUKUAT DEĞİL

Daha önce de adı skandallarla geçen KFC'nin vukuatları yeni değil. Avustralya'da bir grup genç KFC'de yedikleri tavuklardan zehirlenmiş ve gelen tepkiler üzerine restoran mutfağını halka açmıştı. Fakat mutfakta yiyeceklerin muhafazasıyla ilgili gelen soruları yanıtlayamamış, kendilerini daha da zor bir duruma düşürmüşlerdi.

BU GÖRÜNTÜLER MEDYAYA SIZMIŞTI

Güney Afrika'da bir şubede tavukların ulu orta hazırlandığını gösteren gizli kamera görüntüleri sosyal medyaya sızmış ve büyük tepki toplamıştı. Görüntüde restoran çalışanlarının tavukları yerde yıkadıkları gözlemlenmişti.

DIŞKI SKANDALI

Birmingham'daki bir şubesinde kullanılan buzlarda, 'dışkı kalıntıları' ortaya çıkmış ve Dr. Margarita Gomez Escalada, "Buzlarda yüksek oranda bakteri bulduk. Bu da buzun tüketilmesiyle hastalık kapma riskini artıyor" açıklamasında bulunmuştu. Bu da restorantın hijyen konusunda dünya genelinde tepkilere neden olmuştu.

İŞTE O SKANDAL GÖRÜNTÜLER:

HELAL SERTİFİKASI OLMAYAN TAVUK KESİNLİKLE TÜKETMEYİN

Bir çok tavuk kesim aşamasında yapılan şoklarla ölüyor. Bu da kesimin uygun bir şekilde yapılmadığı anlamına geliyor. Tavuklar kaynar kazanlarda veya buhar odalarının üzerindeki pisliklerle birlikte işlem görüyor. Hayvan kemiklerinden üretilen yemler tavuklara yediriliyor. Bu durum da bir çok hastalığa sebebiyet veriyor.

Tavsiye edilen bitkisel yemlerle beslenen tavuklar sağlıklı olmaktadır. Bundan dolayı helal sertifikası olmayan tavukların kesinlikle tüketilmemesi gerekiyor. Tüm tavuklar olağan büyüme sürecini hızlandırmayan sağlıklı yemler ile beslenip, elektroşok ile kesim yapılmadan ve kuru yolum ile son derece sağlıklı ve % 100 helal şartı olması gerekmektedir.

Hijyenik skandallarla gündeme gelen fast food devleri yerine daha sağlıklı ve daha hijyenik bir şekilde kesimin yapıldığı helal gıdanın yenmesi akıldaki 'acabaları' azaltmaktadır.