Şampiyonlar Ligi'ne veda eden temsilcimiz Galatasaray, gruptaki son maçında Porto'ya evinde 3-2 mağlup oldu. Gruptaki diğer maçta Schalke 04, Lokomotiv Moskova'yı 1-0 mağlup edince temsilcimiz Galatasaray 4 puanla UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etti. Sarı-kırmızılılarda Feghouli penaltıdan bir gol kaydederken bir penaltıyı kaçırdı. Galatasaray'ın diğer golü Eren Derdiyok'tan gelirken Porto'nun gollerini Felipe, Marega -penaltı- ve Oliveira attı.

Şampiyonlar Ligi'nden daha önce elenen Galatasaray, gruptaki son maçında Porto'ya 3-2 yenildi. TT Stadı'ndaki maça etkili başlayan temsilcimiz oldu. Ancak 17. dakikada Porto, kaleyi bulan ilk şutunda Felipe ile golü buldu. Golün ardından Galatasaray durgun bir görüntüye bürünürken; konuk ekip 40'ta penaltı kazandı. İki dakika sonra Marega beyaz noktadan hedefi şaşırmadı.

İlk yarı bu skorla bitecek derken, 45'te Galatasaray penaltı kazandı. Feghouli'nin klas vuruşunda top Porto ağlarıyla buluştu ve temsilcimiz soyunma odasına ümitli gitti.

2. yarıya da iyi başlayan Galatasaray, oldu. 49 ve 56'da gole yaklayan Sarı Kırmızılar, 57'de adam paylaşımından kaynaklanan bir hatayla 3-1 geri düştü. Buna karşın iyi oyununu sürdüren Aslan, 59'da Eren Derdiyok'la net fırsattan yararlanamadı. 66'da Rodrigues'in düşürülmesinden kazanılan penaltıda topun başına Feghouli geçti. Ancak Cezayirli futbolcunun vuruşunda top üst direkte patladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Porto, maçtan 3-2 galip ayrıldı. Daha önce liderliği garantileyen Porto puanını 16 yaptı ve son 16'ya kaldı.

Şampiyonlar Ligi defterini 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgiyle kapayan ve grubu 3. tamamlayan Galatasaray ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

GALATASARAY 2 - 3 PORTO

90. Dakika: Maçta son düdük çalıyor ve temsilcimiz yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

90. Dakika: Maçın hakemi Aleksei Kulbakov , maçın sonuna 5 dakika ilave ediyor.

85. Dakika: Sofiane Feghouli sağ kanattan ortalıyor, ceza alanı içerisinde Henry Onyekuru kafayla vuruşunu yapıyor ancak top üstten aut'a çıkıyor.

83. Dakika: Mariano Filho'nun pasında, sol kanattan hareketlenen Garry Rodrigues ofsayta yakalanıyor.

79. Dakika: Hector Herrera'nın pasında ceza sahası yay üzerinde bulunan Moussa Marega, ofsayta yakalanıyor.

74. Dakika: Sofiane Feghouli sol taraftan köşe vuruşunu kullanıyor, ancak Porto savunması karşılıyor.

67. Dakika: Temsilcimiz Galatasaray 67. dakikada Feghouli ile penaltında yararlanamadı. Sofiane Feghouli vuruşunu yapıyor ancak top üst direkten saha içerisine geri geliyor.

65. Dakika: GOOOLLL! Garry Rodrigues sağ kanattan altıpas üzerine yerden çıkarıyor, Eren Derdiyok topa dokunuyor ve fark 1'e iniyor.

57. Dakika: GOL! Porto durumu 3-1'e getiriyor. Hernani Fortes sağ kanattan ceza sahası son çizgisine iniyor ve altıpas üzerinde Sergio Oliveira'ya çıkarıyor. Bu oyuncunun vuruşu'nda top ağlarla buluşuyor.

56. Dakika: Temsilcimiz çok tehlikeli geldi. Sofiane Feghouli'nin sağ kanattan ceza sahası içerisine taşıdığı topu, penaltı noktası önünde bulunan Henry Onyekuru'ya çıkarıyor ancak vuruşu dışarıya çıkıyor.

49. Dakika: Ceza sahası içerisinde topla buluşan Eren Derdiyok topu dışarıya çıkarıyor, ceza sahası yay'ın üzerinde topla buluşan Garry Rodrigues şutunu çekiyor, ancak Iker Casillas topa sahip oluyor.

46. Dakika: Galatasaray’da oyuncu değişikliği… Henry Onyekuru oyuna giriyor, Ryan Donk oyundan çıkıyor.

46. Dakika: Hakem Aleksei Kulbakov düdüğüyle maçın ikinci yarısı başlıyor.

İKİNCİ YARI

45. Dakika: Hakem Aleksei Kulbakov maçın ilk yarısını bitiriyor. İlk yarı Porto'nun 2-1'lik üstünlüğüyle sona eriyor.

45. Dakika: GOOOLLL!!! Galatasaray durumu 1-2'ye getiriyor.Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına gelen Sofiane Feghouli yerden sol köşeye düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturuyor.

42. Dakika: GOL! Porto durumu 2-0'a getiriyor.Penaltı noktasına gelen Moussa Marega sol köşeye düzgün bir vuruş yaparak farkı 2'ye çıkarıyor.

37. Dakika: Sofiane Feghouli sol taraftan köşe vuruşunu kullanıyor ceza sahası içerisinde seken topa Ozan Kabak müdahele edemiyor ve Porto savunması topu uzaklaştırıyor.

30. Dakika: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Sofiane Feghouli kullanıyor ancak Porto savunması yine karşılıyor.

26. Dakika: Sergio Oliveira'nın pasıyla ceza sahasına doğru hareketlenen Moussa Marega ofsayta yakalanıyor.

21. Dakika: Sol köşeden kazanılan köşe vuruşunu Alex Telles kullanıyor ancak kimse dokunamıyor.

18. Dakika: Hector Herrera'nın pasıyla sol kanattan hareketlenen Moussa Marega ofsayt'a yakalanıyor.

17. Dakika: GOL! Porto 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Alex Telles ceza sahası içerisine ortalıyor, altıpas üzerinde topa iyi yükselen Felipe Augusto kafayla vuruyor ve topu ağlara gönderiyor.

14. Dakika: Sofiane Feghouli sağ çaprazdan ceza sahasına girerken ortalıyor, ceza sahasında Eren Derdiyok dokunuyor ancak top dışarı çıkıyor.

7. Dakika: Porto sağ taraftan Alex Telles ile köşe vuruşu kullanıyor, savunmamız ceza alanına düşen topu uzaklaştırıyor.

5. Dakika: Mariano Filho sağ kanattan ceza sahasına ortalıyor ancak Porto savunması uzaklaştırıyor.

1. Dakika: Aleksei Kulbakov'un düdüğüyle maça Porto başlıyor.

Maçtan önemli dakikalar....

STAT: Türk Telekom Stadı
HAKEM: Aleksei Kulbakov
SAAT: 20.55
YAYIN: beIN Sports 1
CEZALI: Serdar Aziz
SAKATLAR: Belhanda, Sinan Gümüş, Emre Akbaba

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Ozan, Nagatomo, Fernando, Donk, Ndiaye, Feghouli, Rodrigues, Eren
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

PORTO: Casillas, Maxi, Felipe, Diogo Leite, Alex Telles, Danilo, Sergio Oliveira, Herrera, Hernani, Marega, Adrian
TEKNİK DİREKTÖR: Sergio Conceiçao

GALATASARAY YOLUNA AVRUPA LİGİ’NDE DEVAM EDECEK

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nu 4 puanla üçüncü sırada bitirdi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etme hakkı kazandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nu son maçında evinde Porto’ya 3-2 mağlup olan Galatasaray, 4 puanda kaldı. Grubun diğer maçında ise Schalke 04 evinde Lokomotiv Moskova’yı 1-0 yendi. Daha önce gruptan çıkma şansını kaybeden sarı-kırmızılılar, böylece grubu üçüncü sırada bitirdi. Aslan yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. D Grubu’nu Porto 16 puanla lider tamamlarken, Schalke 04 11 puanla ikinci, L. Moskova ise 3 puanla son sırada yer aldı.

FEGHOULİ SEZONUN İLK GOLÜNÜ ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE ATTI

Galatasaray’ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, bu sezonun ilk golünü Şampiyonlar Ligi’ndeki Porto maçında kaydetti.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu son haftasında Porto’yu ağırlayan Galatasaray’da Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli bu sezon golle tanıştı. Müsabakanın 45+1. dakikasında kazanılan penaltı sonrasında topun başına geçen Feghouli, kaleci Casillas ile meşin yuvarlağı farkı noktalara gönderdi.

Bu sezon 11 Süper Lig, 1 Süper Kupa ve 3 Şampiyonlar Ligi olmak üzere 15 maçta görev alan 28 yaşındaki futbolcu, sezonun ilk golünü Porto’ya karşı kaydetti.

GALATASARAY TARAFTARI ALEX TELLES’İ UNUTMADI

Porto’da forma giyen Galatasaray’ın eski futbolcusu Alex Telles’i sarı-kırmızılı taraftarlar maç öncesinde tribüne çağırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ile Porto arasında Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada iki ekipte de bazı futbolcular eski takımlarına karşı mücadele etti. Portekiz ekibinde forma giyen Brezilyalı futbolcu Alex Telles, sarı-kırmızılılara karşı 11 başladı. Maç öncesinde taraftarlar, Alex Telles’i tribüne çağırdı. Yıldız futbolcu da tribünlere giderek selam verdi. Brezilyalı futbolcu, takımı adına 1 de asist yaptı. Telles, 2014-2016 yıllarında arasında Galatasaray’da forma giymişti.

Sarı-kırmızılılarda oynayan Maicon ile Fernando da bir dönem formasını giydiği Porto’ya karşı 11’de çıktı.