İşte Mehmet Demirkol'un açıklamalarından satır başları:

"Bana göre maçın adamı Alper Potuk. Valbuena ise maçın gidişatını değiştiren adamdır. Yeni oyuncularla beraber takım daha da değişecek. Alper'in maçın adamı olmasının sebebi merkeze sabit kalmamasıdır. Alper kanatlarda oynadığı bütün zamanlar etkili futbol ortaya koyuyor. Aykut Hoca bunu iyi değerlendirdi. Ahmethan'a gelirsek, gayet iyi performans sergiledi, genellikle doğru zamanda doğru yerdeydi. Aykut Hocayı bu kararından dolayı tebrik ediyorum.

..Bu tarz maçlarda takım psikolojisi çok önemlidir. Sturm Graz gibi güçsüz takımlara açıkçası kolay bir şekilde pozisyon vermemek gerekiyor. Eğer veriyorsanız, bir eksiklik var demektir. 4. haftaya gelindiğinde eğer hala takım hazır değil deniliyorsa bunlar artık bahane olamaz, ilk haftalar anlarım bunu ancak ilerleyen haftalarda bahane olmaktan öteye gidemez.

..Isla bana göre ligdeki en iyi transfer olabilir. Şener'in temel probleminin zihinsel olduğunu düşünüyorum. Fizik ve koordinasyonu gayet iyi ancak zihinsel yeterliliği yok. Bu söylediklerim yanlış anlaşılmasın. Daha kararlı olmak gerekiyor.