Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da il Danışma Toplantısı'nda konuşma yaptı. Erdoğan teşkilatları uyararak "Burada şu noktayı altını çizerek ifade etmekte fayda görüyorum. Çok açık net söylüyorum. Kendi çıkarını partisinin ve davasının üzerinde gören kişi kadar AK Parti'ye düşman kimse yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Eğer kendinizi güncellemezseniz değiştirmezseniz ülkeye bir şey veremeyeceğiniz gibi bu halk da sizi iktidarda tutmaz. AK Parti kadroları içinde hiç kimsenin kendi hırsını partisine ve davasına zarar verecek şekilde halkımıza dayatmasına rıza gösteremeyiz.

Milletimiz ile bağı zayıflayan özellikle de çıkar ilişkileri içerisinde kirlenen ihanet örgütleri ile irtibatlı hiç kimsenin AK Parti'ye zarar verecek şekilde bu çatı altında bulunması mümkün değildir.

AK PARTİ DEMEK TÜRKİYE DEMEKTİR

Bunun için de her fırsatta milletim ile birlikte olmayı bir hayat biçimi haline dönüştürdüm. Biz bu halkla buralara geldik. Halkımıza sırtımızı dayadık halkımız da sürekli arkamızda oldu ve bizi buralara taşıdı. Rabbime ne kadar şükretsek azdır. Bu millet değil mi 15 Temmuz'da meydanlara çağırdığımız bu millet değil mi?

BU MİLLET İÇİN NE YAPSAK AZDIR

F-16'lara tanklara toplara göğsünü gererek şehadete yürüyen bu millet değil mi? 250 şehidimiz ve gazilerimiz neye dayanarak sokaklara çıktı? Bu millet için ne yapsak azdır ne yapsak yeridir. Tankların üstüne çıkarmış! Ne oldu? Önce pazarlık yapıldı oradan Bakırköy'e geç ordan sonra da çay kahve takip et. Sonra git Alman dergilerine röportaj ver ve ülkeni oraya şikayet et.

ELİNE DİLİNE DURSUN

Bu iktidar öyle bir iktidar ki 29 gün o yanındaki malum tiplerle devrim marşları çalarken yürüyüşünde bu ülkenin polisi seni korudu İstanbul'a götürdü seni. Sonra da diyorsun ki bu ülkede güvenlik yok. Eline diline dursun be!

Kibir virüsünü kendimize yaklaştırmayacağız. Kibir gurur bunlar insanoğlu için değildir. Onlar rabbimize aittir. Şayet bu virüsün bulaştığı bünyeler var ise onları da süratle temizlemeliyiz. Burada şu noktayı altını çizerek ifade etmekte fayda görüyorum. Çok açık net söylüyorum. Kendi çıkarını partisinin ve davasının üzerinde gören kişi kadar AK Parti'ye düşman kimse yoktur.

BUNA LEKE DÜŞÜRMEYELİM

Türkiye'nin derdi çok. Sıkıntısı çok ihtiyacı çok bunları çözüm yoluna koyabilmek için önce bizim kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor. Milletimiz 15 yıl önce bize bu görevi tevdi etti. Ve bizden daha iyi bu işi yapabilecek kimse olmadığı için de önümüzde daha uzun bir yol var. Ne diyorduk gideceğiz gündüz gece buna leke düşürmeyelim. Bu gençlik bizden çok şey bekliyor. Eğer biz bir tarih yazacaksak işte bunu böyle yazacağız. Şimdi 26 Ağustos geliyor. O gün Malazgirt'te olacağım. İnşallah biz 26 Ağustos'u da tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi her yıl anmaya başlayacağız. Çünkü kendimize hedefler koyduk 2023-2053-2071 biz ölüyoruz öleceğiz. Ama hiç olmazsa torunlarımıza bunu aşılayalım. Milletimizin bizden somut beklentilerini ifade eden bu hedeflere ulaşmak zorundayız. Onun için 2019 çok önemli.

Eski sistem yok artık. Şimdi yüzde 50+1'i alacaksın alamazsan bu işi yüklenemezsin. Onun için ne yapacağız kapı kapı dolaşacağız.

SABAH NAMAZINA KADAR GELEN MEKTUPLARA CEVAP YAZIYORDUM

Ben bu şiiri okudum diye içeri aldılar beni. 10 bine yakın mektup aldım. Mektuplar geliyordu ben sabah namazına kadar gece onlara cevap yazıyordum. Şimdi bazı yerlere gidiyorum o yazdığım cevapları alanlar bana gösteriyorlar. Bu ayrı bir mutluluk Elhamdulillah. Nerelerden nerelere. Milletimize efendi olmak için değil hizmetkar olmak için yola çıktık ve ne dedik 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' dedik. Bu ilke ile ülkemizin yönetim anlayışını kökten değiştiren bir anlayışla inşallah 2023 hedeflerimizi mutlaka hayata geçireceğiz yeter ki şu 2019'u halledelim. Bunun için imanımız olacak inanacağız değil mi buna?

NEREYE KAÇARSANIZ KAÇIN İNLERİNİZE KADAR KOVALAYACAĞIZ

Şimdi partili Cumhurbaşkanınız var bunu 16 Nisan'da hallettiniz. Şimdi 2019 bunu da hallettik mi devran daha başka işleyecek. Türkiye'nin hem terörle mücadele hem de ekonomik saldırılar dönemini geride bıraktığına inanıyorum. Hükümetimiz şu anda aynı zamanda Süleyman Kardeşim de başta olmak üzere ülkemizle ilgili kötü niyetleri olanları elbette açık veya gizli bize zarar vermeye çalışacaktır. Ama ne dedik 'Ey FETÖ'cü nereye kaçarsanız kaçın sizi inlerinize kadar kovalayacağız. Ey PKK sizi de kovalayacağız. DEAŞ sizi de kovalayacağız. İşte bak Cudi'de Gabar'da Kandil'de neresi olursa olsun gideceğiz. Şimdi artık bizim askerimiz polisimiz jandarmamız arasında en ufak bir nifak yok. Hepsi şu an el birliği gönül birliği içerisinde gidiyorlar. Bu ne mutluluk hepsi de şehadete yürüyorlar. İnşallah bu anlayışla beraber bu temizlik harekatı bitecek refah huzur mutluluk 780 bin kilometrekareye hakim olacak.

ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK, BU TÜRKİYE YENİ TÜRKİYE

Pensilvanya'da malum şarlatan orada. Onun arka takımı onlar da başta Almanya olmak üzere Avrupa'da. Bütün buralarda bunlar geziyorlar. Bu teröristleri besliyorsun sonra kalkıp bana şunu filancayı bana verin diyorsun. Kusura bakma senin yargın varsa benim de yargım var. Önce vereceksiniz ondan sonra bizden de alacaksınız. Vermeden yok, artık eski Türkiye yok bu Türkiye yeni Türkiye.