Bu tarihte Geyve Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu adını alan okul; öğrencilerin zihninde insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı ilkesine dayanan bir din eğitimi ve öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmek gayesiyle 'Önce ahlak ve maneviyat' misyonuyla eğitim öğretimini sürdürmektedir.
PANSİYON DÂHİL BİRÇOK İMKÂN SUNUYOR
41 öğretmenin görev aldığı, 670 öğrencinin eğitim gördüğü okulda; 28 derslik, konferans salonu, fen laboratuvarı, kütüphane, teknoloji-tasarım sınıfı ile görsel sanatlar atölyesi, ahşap-metal atölyesi de yer alıyor.
Okul, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde kapalı spor salonuna da kavuşmuş olacak.
2021-2022 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısından itibaren pansiyon olanağına da sahip olan okul, 184 kişi kapasiteli yurduyla 'Geyve'deki Eviniz' anlayışıyla öğrencilerine barınma imkanı da sunuyor. İl ve ilçe dışından LGS'de yüksek puan alan kız öğrenciler, rahatlıkla Geyve Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunu tercih edebilir.
PROJELERİYLE ÖN PLANA ÇIKAN BİR OKUL
Geyve Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, yürüttüğü ve katıldığı projelerle de dikkat çekiyor. Birçok farklı alanda gerçekleştirilen projeler arasında; 'Tarihten Şuura, Düşünce Atlası, Beş Yazarlı Okul, 7-9 Ders Çalışıyoruz, Kitap Kardeşliği, Kariyer Günleri, Dikili Bir Ağacın Olsun, Kodla Geyve, Mutluluğa Bir Oyuncak da Sen Ver' gibi projelerle ve 'Geleneksel Şiir Gecesi' ile öne çıkıyor.
TÜBİTAK VE TEKNOFEST'İN MÜDAVİMİ
Geyve'de bir ilki gerçekleştirerek 'Engelsiz Özel Eğitim Sınıfı' projesi ile sergi ve sunum için TEKNOFEST'teki yerini alan okul, farklı branşlardaki projeleriyle de düzenli olarak TÜBİTAK'a başvuru yapıyor. Okul, teknoloji ve bilim fuarlarına her yıl ziyaretler gerçekleştirerek öğrencilerin gelişmeleri yakından inceleme fırsatı bulmasını ve ufuklarının açılmasını amaçlıyor.
'Kökleri mazide olan atiyiz.' diyerek geçmişinden, tarihinden, kültüründen, değerlerinden kopmadan geleceğe yürüyen nesiller, bu okulda yetişiyor.
ATÖLYELERDE HEM ÖĞRENİYOR HEM ÜRETİYORLAR
Okulun Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Atölyeleri öğrenciler tarafından oldukça aktif olarak kullanılıyor. 3D yazıcı dahil birçok imkana sahip olan atölyelerde; öğrenciler ilgili dersin öğretmeni öncülüğünde çalışmalar yaparken hem eğleniyor hem öğreniyor hem de yeni fikirleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. Ortaya çıkan ürünler daha sonra sergileniyor.
'Günlük hayat, en etkili kitaptan daha öğreticidir.' anlayışıyla öğrencilerin yaşayarak öğrenmesine olanak sağlıyor.
ÖĞRENCİLERİN İLGİ ALANINA GÖRE KURSLAR
Geyve Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda, öğrencilerin farklı ilgi alanları olduğu göz önünde bulundurularak 'İlgi neredeyse bilgi oradadır.' ve 'Bilginin beşte dördü ilgidir.' düşüncesiyle öğrencilerin talebi doğrultusunda gitar, ney, ebru, hat, tiyatro ve robotik kodlama kursları açılıyor. Öğrenciler, bu kurslarda okulun yorgunluğunu atarken kendilerini geliştirme fırsatı da buluyorlar.
YARIŞMALARDA KUPA KAZANMA ALIŞKANLIĞI
Sportif alandaki başarılarıyla dikkati çeken Geyve Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, hem ortaokul hem de lise kademesinde futsal, voleybol, dart, tırmanma, masa tenisi gibi branşlarda her sene finallere kalarak kupalar kazanıyor. Okulun ayrıca münazara, zeka oyunları, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma gibi yarışmalarda da çok sayıda ilçe ve il birincilikleri bulunuyor. Öğrenciler başarılı olmaya teşvik edilirken başarılı öğrenciler ise çeşitli şekillerde ödüllendiriliyor.
AKADEMİK BAŞARI OLMAZSA OLMAZ
Okulun, sınava girecek olan 8. ve 12. sınıf öğrencileri başta olmak üzere tüm öğrencilere yönelik çalışmaları yıl boyunca devam ediyor. Dönem başlarında hazır bulunuşluk sınavı, ardından düzenli olarak deneme sınavları yapılıyor. Branş öğretmenleri, her bir öğrencinin gelişimini mercek altına alırken eksiklerini giderebilmeleri için öğrencileri yönlendiriyor. 'Hiç kimse başarı merdivenini elleri cebinde tırmanmamıştır.' diyerek başarı için gayretin ve çalışmanın önemi, öğrencilere en iyi şekilde benimsetiliyor. Branş denemeleri, genel denemeler, DYK kursları ve özel çalışma alanları ile öğrencilerin sınava en iyi şekilde hazırlanmalarına olanak sağlanıyor. Planlı ve programlı çalışmalarla öğrencilerin LGS ve YKS'ye en hazır şekilde girebilmeleri hedefleniyor.
SOSYAL ETKİNLİKLERİN ADRESİ
Geyve Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu; düzenlediği geziler, kamplar, piknikler, yemek buluşmaları, doğa yürüyüşleri, bahar şenlikleri, özel günler ve gecelerde gerçekleştirilen sosyal etkinliklerde öğrencilerin yer almasını sağlıyor. Tarihî, turistik gezilerin yanında üniversite ziyaretleri büyük ilgi çekerken bahar aylarındaki uçurtma şenliği ve fidan ekimi etkinlikleri de oldukça eğlenceli geçiyor.
Yine öğrencilerin toplumun sorunlara bigane kalmaması, çevresindeki ihtiyaç sahiplerini görüp gözetmesi amacıyla Kızılay ve İHH gibi insani yardım kuruluşlarının faaliyetlerine katılmaları, ihtiyaç sahipleri için insani yardım faaliyetleri ve kermesler düzenlemeleri sağlanıyor. Böylece öğrendiklerinin sadece teoride kalmaması, topluma ve toplumun sorunlarına karşı duyarlı olmaları için çalışılıyor.