Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin ilk uzun menzilli füzesi Bora'nın Sinop'ta başarıyla test edildiği açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF'17) kapsamında temaslarda bulunmaya devam ediyor. IDEF 2017 çerçevesinde ikili temaslarda bulunan Işık, savunma alanındaki iş birliklerinin imza törenlerine de katıldı. IDEF 2017 çerçevesinde ikili görüşmeler yapan Işık, bazı iş birliklerinin imza törenlerine de katıldı. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksandr Turchynov ile bir araya gelen Işık'ın görüşmesinde, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ile Ukrayna'da savunma alanında faaliyet gösteren Ukroboronprom şirketinin Genel Müdürü Roman Romanov "Hava aracı ve kompozit malzeme geliştirilmesi ve üretilmesi" kapsamında mutabakat muhtırası imzalandı.

‘ARTIK KENDİ FÜZEMİZİ YAPIYORUZ’

Türkiye ile Filipinler arasında savunma sanayisinde iş birliğini konu alan iyi niyet mektubunun imzaları Bakan Işık ve Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana tarafından atılırken, Gabon Savunma Bakanı Kabinda Makaga ile olan görüşmede savunma alanında nakdi yardım protokolünün imzaları atıldı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Savunma Sanayii Fuarı’nda Sinop'ta gerçekleştirilen füze denemesi hakkında bilgi verdi. Sinop'da gerçekleştirilen testte atışın başarılı olduğunu ifade eden Bakanı Işık, "Türkiye artık kendi füzesini yapma durumuna geldi, gurur duyuyoruz. Daha iyisini yapmak için büyük bir özgüven kazandık. İnşallah daha da iyisini yapmak için çalışacağız" dedi.

BORA FÜZESİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Roketsan tarafından geliştirilen Bora füzesi 610 mm çaplı. Sistem, yüksek teknoloji ürünü seyrüsefer ve otomatik tevcih sistemleri sayesinde at ve uzaklaş taktiğini başarıyla uyguluyor. Sistem, farklı marka ve modellerde araç, telsiz, güç sistemi, seyrüsefer sistemi gibi alt sistemlere sahip olacak şekilde kullanıcının lojistik altyapısı ve ihtiyaçlarına göre farklı versiyonlarda tasarlanabiliyor.