Pofuduk poğaçaları hepimiz çok seviyoruz. Özellikle fırından yeni çıktığında bu lezzetler hepimiz için dayanılmaz oluyor. Çay, meyve suyu, ev yapımı limonata ya da süt ile birlikte ayak üstü atıştırabildiğimiz, ara öğün olarak ya da beslenme çantalarında yer alan yaş mayalı poğaça tarifleri ile aslında hem sevdiklerimize hem de kendimize iyilik yapıyoruz. Herkesin ağzını sulandıracak bir yaş mayalı poğaça yapalım ve neredeyse yüzyıllardır kullanılan bu mayanın yarattığı sonuçlara birlikte hayran kalalım.
Yaş Maya Nedir?
Yaş maya, mayalı hamur yapımında çok sık kullanılan bir malzemedir. Yaş maya çoğunlukla su ya da süt içerisinde eritilerek kullanılır. Mayanın hızlı bir şekilde aktif hale geçmesi için sıvı karışıma şeker de eklenebilir. Mayalı hamur hazırlanırken kullanılacak yaş maya miktarı tarif içerisindeki un miktarına göre belirlenir. Poğaça, ekmek ve pide gibi tariflerde sıkça tercih edilen yaş maya yumuşak ve puf puf bir hamur elde etmek isteyenlerin vazgeçilmez malzemesidir.