Maraş biberi turşusu malzemeleri
1 kilogram Maraş biberi
2 buçuk su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı mısır yağı
10 diş sarımsak
Maraş biberi turşusu tarifi
Biberlerimizi güzelce yıkayıp süzülmesi için bir kenara alıyoruz. Büyük bir tencereye suyu, üzüm sirkesini ve mısır yağını koyup kaynatıyoruz. Kaynayan karışımın içine biberlerin yarısını atıp 3 – 4 dakika haşlıyoruz.
Süzerek tencereden alınan biberleri kavanoza alıp sıkıca yerleştirdikten sonra ağzını kapatıp ters çevirip bir gün bekletiyoruz.
Maraş biberi turşusu acı olmasından ve özellikle de turşu olmasından dolayı sağlığınızada oldukça faydalı etkiler yaratıyor.
Maraş biberi turşusu faydalarından kısaca bahsetmek gerekirse;
1- Tadı acı olduğu için iştah açıcı özelliği vardır
2- Yemeklerin yanında tüketilen maraş biberi turşusu iştah açıcı özelliğinin olmasının yanında yağ 3- yakıcı özelliği de bulunmaktadır.
3- Sindirim sistemini düzenler ve hazmı kolaylaştırmaya yardımcı olmaktadır.
4- Antioksidan özelliği sayesinde vücutta ve bağırsaklarda biriken zararlı parazitlerin kısa süre içerisinde atılmasına yardımcı olmaktadır.