Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), İsviçre'nin Zürih kentinde FESPO Fuarı'na katılarak Alanya'nın turizm pastasından aldığı payı arttırma adına tanıtım çalışma yaptı. Fuarda ALTAV'ı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kural temsil etti. 60 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda Alanya'nın kültürel, doğal ve tarihi güzellikleri anlatılarak turist akışını hızlandırmanın yolları arandı. ALTAV, tanıtım çalışmalarını Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında yürüttü.
2014 yılından bu yana düşüş var
ALTAV'ı temsil eden Mehmet Kural, fuarda seyahat acenteleri ile
temas sağladıklarını belirterek Alanya’ya daha fazla İsviçreli
turist getirebilmek için yerel acentelerle görüşmeler yaptıklarının
söyledi. . ALTAV'ın hazırlamış olduğu promosyon malzemelerini 4 gün
boyunca dağıttıklarını söyleyen Kural, " 600 firmanın katıldığı
fuarda Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nın (GZP) sağladığı kolay ulaşım
olanaklarını anlatma imkanı bulduk. Yetkililerden edindiğimiz
bilgilere göre 2018’de yaşanan yüzde 30’luk artışla Türkiye’ye
gelen yolcu sayısı 260 bin seviyesine ulaşmış. 2019’da da aynı
oranda artış ön görülüyor. Güven ortamı arttıkça ülkemize giriş
yapan turist sayısı buna paralel olarak yükseliyor. Yerinde ihracat
olarak tanınan turizm sektörüyle kazandırılan her döviz ülkemizin
ekonomik gücünü artırıyor. Bu anlamda turizmin değeri çok iyi
kavranmalı ve devlet politikası olarak benimsenmeli." dedi.
Tur operatörlerine yakın markaj
Antalya’ya giriş yapan İsviçrelilerin büyük kısmının Antalya’nın
merkezini veya batı kısmını tercih ettiği bilgisini paylaşan Kural,
bunun sebebinin tur operatörlerinin bu bölgelere operasyon yapması
olduğunu ifade etti. Kural şöyle devam ette: " Bu açıdan konuyu ele
aldığımızda Antalya’nın doğusunda kalan GZP’nin daha fazla
gelişmesi ve daha fazla yolcu sayısına ulaşmasının önemi gözler
önüne seriliyor. Bu çerçevede fuar süresince acente ve tur
operatörlerini markaja aldık. Ayrıca standımıza uğrayarak destek
olan İsviçre Büyükelçisi İlhan Saygılı, Zürih Başkonsolosu Asiye
İpekçi ve Turizm Müşaviri Hilal Demirel ile fuar katılımcılarının
yer aldığı yemekte bir araya gelerek genel değerlendirmelerde
bulunduk."