Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Şubat ayı Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları'nı açıkladı. Bu verilere göre, Ocak ayında en yüksek reel getiri oranı BIST 100 endeksinde gerçekleşti.

Aylık bazda en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %9,74 ve TÜFE ile indirgendiğinde %8,91 oranlarıyla BIST 100 endeksinde kaydedildi.

Şubat ayında en çok kaybettiren yatırım aracı ise Euro oldu. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Euro %2,37 oranında, TÜFE ile indirgendiğinde ise %3,11 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Üç aylık dönemde en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı BIST 100 endeksi oldu. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %6,02 ve TÜFE ile indirgendiğinde %0,91 oranlarında reel getiri elde edildi.

Altı aylık değerlendirmede, külçe altın Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %3,38 oranında en yüksek reel getiri sağlarken, DİBS en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık olarak değerlendirildiğinde, BIST 100 endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %24,45 ve TÜFE ile indirgendiğinde %9,71 oranlarında en yüksek reel getiri sağladı. Yıllık bazda, külçe altın reel getiri sağlayan yatırım araçları arasında yer aldı. Ancak, DİBS en fazla kaybettiren yatırım aracı oldu.