MSÜ 2024 sınavı ÖSYM tarafından 3 Mart tarihinde gerçekleştirildi. Bu ayın 28’inde açıklanması beklenen sonuçlar bugün öğrencilerin erişimine sunuldu. Bu haberin ardından sınava giren öğrenciler, MSÜ tercihlerine kilitlendi. Peki MSÜ tercihleri ne zaman 2024? Kara, Hava, Deniz Harp Okulu, Astsubay MYO MSÜ tercihleri ne zaman?” İşte araştırılan bu diğer ayrıntılar…

MSÜ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

MSÜ sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre bilgisi girdikten sonra sonuçları öğrenebilecek.

ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile 3 Mart 2024 tarihinde uygulanan 2024 Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın (2024-MSÜ) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır açıklamasında bulunuldu.

Milli Savunma Üniversitesi

2024 MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN?

2024 MSÜ tercih tarihleri henüz belli olmadı. MSÜ sınav sonuçlarının erken açıklanmasıyla birlikte tercih kılavuzunun da kısa bir süre içerisinde yayımlanması bekleniyor.

MSÜ TABAN PUANLARI 2024 AÇIKLANDI MI?

MSÜ sınav sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerin gözü kulağı tercih kılavuzunda yer alacak taban puanlarına çevrildi. MSÜ tercih kılavuzu ile belli olacak taban ve tavan puanları da henüz açıklanmadı.

MSÜ'DE HANGİ BÖLÜMLER YER ALIYOR?

Kara Harp Okulunda; Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, Kara Havacılık, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel, Maliye, Harita sınıflarından subay yetiştirilirken, Kara Havacılık sınıfındaki öğrenciler helikopter ve uçak pilotu olunmaktadır. Harbiyelilerin bütün ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır.

Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

MSÜ sonuç sorgulama! MSÜ sonuçları açıklandı mı? MSÜ ne zaman açıklanacak? MSÜ sonuç sorgulama! MSÜ sonuçları açıklandı mı? MSÜ ne zaman açıklanacak?

Kaynak: İstiklal Gazetesi