Suzy “Peki nerede başlatacağız bu dünya krizini “ diye başladı söze. Şalom ;  “tabiki Çin’ de” diye atıldı, tok sesiyle ve heyecanla. Suzy henüz sormaya fırsat bulamadan Nataly devam etti.

Suzy 'Peki nerede başlatacağız bu dünya krizini ' diye başladı söze.

Şalom ; 'tabiki Çin' de' diye atıldı, tok sesiyle ve heyecanla.

Suzy henüz sormaya fırsat bulamadan Nataly devam etti. 'Çünkü çok kalabalık ve gıda çeşitliğinin zenginliğinden dolayı en mantıklı lokasyon orası. Hem o zaman bunu sorgulayacak, soruşturacak halleri olmayacak insanların.' Ayrıca virüsü oradaki laboratuvarlarda ürettik biliyorsunuz ki.

Verga ; 'Zaten yıllardır holywood da küresel çapta salgının Uzakdoğu dan geldiğini işleyen sen değil misin neden soruyorsun ki' dedi Suzy'ye.

Suzy ; tamam da bu pandemiyi planladığımız o kadar da belli olmasın diye düşünmüştüm bir an.

Şalom ; neden kuzum, bir şeyden mi korkacağız.

Verga ; 'hayır tabii ki' diye sırıttı.

Suzy ; Peki küresel çapta yayılması, ya tahmin ettiğimiz kadar hızlı olmaz sa?'

Şalom ; 'işte o zaman Ander devreye girecek değil mi Ander' diye kafasını Ander'e çevirdi.

Ander elindeki rapordan kafasını kaldırdı ve ' evet birçok ülkede yaptığımız toplantılarla, ulusal tv lerin yayın yönetmenleri, gazeteciler ve basın yayın hazırlıklarımız neredeyse tamam.

Suzy ; nedir ? detay anlatımısın lütfen.

Ander ; Raporda da yazdığım gibi önce virüsün bir hayvan dan insana geçtiğini basına sızdıracağız. Bu hayvan çok yenilmeyen, hatta dünyada sadece o bölgede yenilen türden bir hayvan olabilir.

Sonra bu virüsün ölümcül ve çok tehlikeli olduğunu yayacağız arkasından, insanların yolda yürürken, metroda ya da iş yerinde aniden yere düşerek öldüğü görüntüleri ardı ardına tüm ajanslarda boy gösterecek.

Verga ; 'önce korku' diyorsun yani

Şalom ; tabii ki korkudan daha büyük toplumsal motivasyon yok biliyorsun ki .

Suzy ; Peki sadece TV'ler de yerde düşüp ölen insanlar arzu ettiğimiz korku ortamını oluşturabilecek mi?

Şalom ; evet yeterli olamayacağını biliyorum. Ayrıca sağlık ve ilaç sektöründeki şirketlerimiz de bu konuda destek olacaklar.

Haber bültenlerinde sürekli virüsün ne kadar tehlikeli olduğunu anlatacak değişik değişik uzman doktorlar ayarlandı. Kaos ortamı oluşturacak tv programları yapılacak sürekli.

Verga ; Peki bu uzmanlar konuyu bilerek mi yapacaklar bu programları.

Şalom ; hayır tabii ki de , Bak canım, insanlar kendi yalanını kendi söylemeden önce başka bir uzmandan duyunca onun gerçekliğini sorgulamayacaklar. Hatta kendi yalanını başkasından duyunca yalan olduğunu unutacak ve daha hevesle gerçek gibi savunacaklardır.

Eş zamanlı olarak birbirinden farklı ülke ve tv ler de aynı minvalde beyanatlar veren doktorlar görünce bu korku paniği daha da tırmanacaktır.

Ayrıca virüsü henüz kimse tanımadığı için, kim ne söylese ona inanacak toplumlar.

Verga; birde sürekli yoğun bakımda yatan hasta görüntüleri de vermek lazım, bunu desteklemek için.

Şalom ; evet, ayrıca her gün, günlük ölü sayısı hastalık sayısı filan gibi bilgileri ekranlardan indirmeden sürekli bir hipnotize yapmayı düşünüyoruz.

Suzy; peki bu planlarımızı fark ederek talimatlarımıza uymayacak devlet adamları, başkanlar da olacaktır. O konuda ne düşünüyorsunuz?

Şalom ; elbette olacaktır. Ama basın yayınla mobbing yapıp bize başkaldırı neymiş göstermemiz lazım. Hatta kısa bir müddet içinde o devlet adamlarının da virüs kapmasını sağlar, rezil olmasını sağlarız. Orası kolay. Ayrıca bir sürü devlet, eş zamanlı olarak tedbirler almaya başlayınca tek tük itiraz edenler kendilerine destek bulamayacaklardır.

Ayrıca devlet adamları küçük bir ihtimal bile olsa tedbir almadıkları için sorumlu olmak istemezler Mecburen en üst düzeyde tedbir almayı kendileri görev addedecekler göreceksin kuzum.

'Sen esas sonraki adımlardan bahset biraz Yoras' dedi Şalom.

Yoras heyecanlandı , ve ' evet insanlarda oluşturduğumuz korkudan sonra planlanan şeylerden ilki toplumsal izolasyon.

Suzy ; nasıl yani?

Yoras; Toplumların birbiri ile temas etmemesini sağlamaya çalışacağız. Virüsün çok kısa sürede insandan insana bulaştığını yayacağız. Ülkeler eş zamanlı olarak uçuşları durduracak ve seyahat engelleri çıkaracaklar. Sonra işyerlerini kapatma, sokağa çıkma yasakları gibi daha can alıcı tedbirler ile bunu sağlamaya çalışacağız.

hatta uzmanlar virüsün , çok bulaşıcı olduğunu en ufak bir temas ile rahatça bulaşabildiğini hatta temas etmeden bile 3-5 saat havada asılı kaldığı gibi bilgiler söyleyecekler.

Suzy ; ama buna inanmaları o kadar da kolay olmayabilir. Daha önceki salgınları incelediniz mi?

Verga ; bu bilgileri profesör doktorlar ekranlarda söyleyince peki ala inanacaklar canım,

Yoras ; inanmalarını sağlayacağız suzy, bunda uzmansın sen zaten. Neyse, temas dan korkacak ve eve tıkılacak toplumlar, haliyle online ticareti artıracaklardır. Nataly, o konuda hazırlıklarını tamamladı. Kredi kartı altyapısını çok güçlendirdi, dünya online ticaretinin yaklaşık 25 kat artmasını öngörüyoruz. Bu vesile ile artık en ufak ödeme bile bizden habersiz yapılamayacak. Nakit akışı çok aza inecek diyebiliriz.

Verga ; Şalom, peki insanlar gerçekten ölecek mi kuzum? Ölü sayılarının ne oranda olmasını planlıyorsun.

Şalom ; tabii ki ölecek, zaten kaç senedir yaptığımız toplantılarda dünya nüfusunun artık ne kadar çok arttığını dile getirmiyor muyuz değil mi ama. Ancak tamda senin 2014 deki raporunda yazdığın gibi hem yaşlı nüfusu hem de sağlıksız nüfusu hedefleyerek üretildi bu virüs değil mi? Dr. Albert.

Dr.Albert kendisine ne zaman söz verileceğini sabırsızlıkla beklediğini belli edercesine heyecanla atıldı söze ; 'evet evet virüs her ne kadar gribin bir türü olarak tasarlansa da aslında bağışıklık sistemini hedef alıyor ve zayıflatıyor. Yani vücudunda zaten başka hastalıklarla mücadele eden obeziteler, astım ve üst solunum yolları hastaları en çok etkilenecekler. Tamda Talebiniz üzere efendim.'

Şalom ; Yani artık üretime katılamayan, enerjisi bitmiş sadece yiyici toplum dan bahsediyorsun. Bakalım göreceğiz.

Verga ; o zaman sağlıklı insanlar belki de hissetmeyecekler bile diyorsun değil mi Doktor.

Dr.Albert ; evet efendim.

Şalom ; 'Ana hatları belli oldu yarın detayları konuşacağız. Biraz Köpeğimi gezdirmek istiyorum 'dedi ve ayağa kalktı,

Suzy; 'biz biraz daha çalışacağız babacığım' diyerek devam etti. ' Nataly Finansal olarak bizi yoracak bir durum var mı ?

Nataly; anlayamadım Suzycim.

Suzy; yani oluşmasını istediğimiz bu küresel krizden sonra finansal değişiklik için şimdiden bir yatırım yapmamız gerekiyor mu? Gerek sağlık gerekse tedavi süreçlerinde.

Nataly ; hayır hayır bu yatırımları zaten bu ihaleyi verdiğimiz ilaç şirketleri yapıyorlar. Ayrıca bu ihaleyi onlara verdiğimiz için de ayrıca bonus almayı ihmal etmiyoruz. Onlarda çok mutlular bu durumdan. Zaten bu ilaç sanayiinin bir kısmı bizim bünyemizde.

Verga ; Suzy yatırım derken aşı olayından mı bahsediyorsun?

Nataly; evet, hem aşıdan hem de hastalık esnasında kullanılacak bazı ilaçlardan. Zaten hastalığın yayılması ile beraber devletler, aşı bulma operasyonları başlatacaktır eş zamanlı olarak. Biz şimdiden iki, üç şirkete bu çalışmaya başlamaları için yönergelerini verdik. Çoktan sona gelmiş olmaları lazım.

Verga; Peki kullanılacak ilaçlarla ilgili çalışma yapıldı mı?

Dr.Albert; evet efendim. Birkaç ilaç var tasarladığımız. Bazılarının aşırı derecede yan etkisi var, ölüm sayılarını artırmak için özellikle bu ilaçları empoze etmeyi planlıyoruz.

Suzy; Ama insanlar biliyorsunuz ki her şeye alışacaklardır. Ve kısıtlamalardan bir müddet sonra sıkılacak ve artık krizi önemsememeye başlayacaklardır. Ben bu konuda birkaç teori geliştirdim aslında.

Dr.Albert sözünü kesti Suzy'nin ' Babanızla dün yaptığımız toplantıda bu konuda iki üç teori geliştirmiştik. İzniniz olursa okuyayım.

Suzy; tabi buyurun

Dr.Albert; ilk olarak Hastalığın toplumlar ve devletler nezdinde artık azımsanacak derece önemsiz görülmeye başlandığında, virüsün değişikliğe uğradığını ve daha tehlikeli bir hale geldiğini yaymayı planlıyoruz.

Sonra toplumların Gerçekliği sorgulamayacağı bazı ölüm sayıları ve hasta yoğun bakım sayıları gibi bilgiler afaki olarak artırıp, panik havasının devam etmesini sağlamayı düşünüyoruz.

Suzy; 'Zaten bu yaklaşık 1-1,5 yıl süre sonra alınacak bir tedbir. Ama her zaman A –B –C planlarımız olsun isterim. Bu beni rahatlatıyor.' Dedi ve bir kahkaha patlattı. Sonra devam etti diğerlerinin gülmediğini görerek.

Suzy ; Yoras her ülke ve bölge için ayrı ayrı istatistikiler çıkarıyorsunuz değil mi? Çünkü her bölgede aynı reaksiyon olamayacaktır. Ona gör tedbir almalıyız.

Yoras; evet yaklaşık 12 bölge üzerine yoğunlaştık.

Şalom arkadan sesini yükseltti 'Hadi dağılın artık daha önemli işlerimiz var. Bu konuya sonra bakarız.'

Suzy; baba sen çıkmamış mıydın?

Şalom; Seni almaya geldim kuzum. Akşam oldu uçağı ayarlasınlar yemeğe gidelim. Sonra devam ederiz. Hadi sizde dağılın bakalım.

Ertesi Gün…

Suzy heyecanla konunun kaldığı yerden devam etmek istiyordu.

Peki sonrasında ne yapaksınız Dr.Albert diye Albert'in yüzüne bakmadan bir soru yöneltti.

Dr.Albert: neyden sonra efendim diyerek biraz bozulmuşçasına soruyla karşılık verdi Suzi'ye

Suzi : ilaç ve aşı olayından sonra diyorum. Hani ölüm oranlarını artırmak için farklı bir aşı vereceğiz dedin Ya ondan sonra toplumlar ve ülkeler aşıdan dolayı ölüm oranlarının artmasını görmeyecekler mi ?

Ozaman Aşı satışları sekteye uğramaz mı?

Verga Sözünü kesti Suzy'nin

Verga : Suziciğim bu olay tamamen bizim elimizde. Toplumların tepki vermesi çok önemli değil . Tepki veren küçük gruplar olacaktır mutlaka Ancak yetkili kişilerin tepkisi olsa bile bu tepkileri büyük halk kitleleri duyamayacağı için çok da etkili olacağını düşünmüyorum. Zira yazılı, görsel ve sosyal medya çalışmaları bu konuda tamamlandı. Yani onları kimse duyamayacak. Devlet başkanları olay bu denli büyüdükten sonra geri adım atıp yanlış yaptıklarını dile getiremeyecekler. O zaman halk desteğini kaybedeceklerdir, Bu riski alamazlar.

Burası en çok üzerinde durduğumuz konu aslında. Eğer planladığımız gibi küresel çapta bir operasyon yaparsak o zaman kimse kral çıplak demeye cesaret edemeyecektir.

Belki de en az birkaç yıl bunun olamayacağını düşünüyoruz.

Suzy bu krizden sonra ki durumu planlayabildik mi ? diyerek ortalığa bir soru daha bıraktı.

Bu soruya kimin cevap vereceğini beklerken kapıdan babasının sesi geldi

Şalom : Suzy canım kızım, sen plansız bir hareket etmediğimizi en iyi bilenlerdensin. Tabii ki planladık. Belki planladığımız hızda olmasa da ölüm oranlarını yükseltmeyi amaçlıyoruz. Ve bünyemizdeki ilaç firmalarının kat be kat değerleri artacak. Bu da en önemli beklentilerimizden birisi.

Online ticaret hacminin büyümesi ile birlikte kontrolümüzde olmayan nakit akışını kontrolümüz altına almayı planlıyoruz.

Bazı ülkeler de bu karışık ortamdan faydalanarak ertelediğimiz operasyonları bitireceğiz ve herkes ekranlardaki virüs pandemi doktor üçgeninden başka bir yere bakamayacağı için kimsenin ruhu bile duymayacak.