Ermenistan Türk toprağı olan Karabağ’ı işgal ettiği zaman dan beri köprünün altından çook sular aktı. Artık Türkiye her “höt” diyene eyvallah demeyen eski Türkiye olmadığı gibi...

Ermenistan Türk toprağı olan Karabağ'ı işgal ettiği zaman dan beri köprünün altından çook sular aktı.

Artık Türkiye her 'höt' diyene eyvallah demeyen eski Türkiye olmadığı gibi Azerbaycan da eski Azerbaycan değil.

Azerbaycan çok şükür ki artık bir kaç günde tüm Ermenistan'ı yok edecek kadar askeri ve jeopolitik güce sahip.

Türkiye de artık gizli filan değil açıkça Azerbaycan'ın her yönden yanında olduğunu, sınırsız şekilde desteklediğini tüm dünyaya deklare edecek kadar güçlü.

Peki Ermenistan bunları bilmiyor mu sizce?

Hatta Ermenistan da market ürünlerinin yüzde 70-80 oranında Türk ürünleri olduğunu, kullanılan tekstilden tutunda gıda ürünlerine kadar, ermeni halkının yaşam standartları için Türkiye'ye ne kadar ihtiyaçları olduğunu da biliyor Ermenistan.

(Her ne kadar sınır kapısı kapalı olsa da ticaretin büyük kısmı Gürcistan üzerinden devam etmektedir.)

Ermeni halkının ve Türkiye de çalışan yaklaşık 90 bin Ermeni'nin tüm bu gerçekleri bildiği ve asla Türklerle herhangi bir savaş istemediğini de ayrıca belirtmek isterim.

Birkaç gün önce sosyal medyaya düşen bir ermeni kızın videosu aslında ermeni toplumunun büyük çoğunluğunun fikrini yansıyor. Kız videoda 'biz savaş istemiyoruz, Türklerle savaşmak hiç istemiyoruz. Ama devlet erkeklerimizi zorla cepheye sürüklüyor' diye feryat ediyordu.

Hatta cepheden kaçmasınlar diye askerlerini zincirleyecek, kelepçeleyecek kadar da kendi halkına düşman bir ülke Ermenistan.

Birde Rusya cephesi var olayın, Rusya Azerbaycan'ı açıkça desteklediğini bildiren Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemediği bir dönemde bulunuyor şu anda, bundan dolayı da Ermenistan'a açıkça destek vermekten çekiniyor.

Peki, tüm bu bilgilerden sonra Türkiye ve Azerbaycan'a bu kadar ihtiyacı olan Ermenistan durduk yere niye kaşındı diye sorabilirsiniz?

Şimdi bu konuyu irdeleyeceğim.

Ermenistan'ın Türkiye'de yaşayan bir çoğu üst düzey iş adamı, gazeteci ,ve sanatkarlardan oluşan bir grup, ermeni patriği çevresinde toplanmaktadırlar. İşte bu grup kendilerine bir misyon edinmişlerdir.

Amaçları Ermenistan'ı Ermenistan'da yaşayan halkın yönetmesidir.

Çünkü Ermenistan'ı asıl yönetenler aslında Ermenistan'da yaşamayan büyük çoğunluğu Amerika da hem de ciddi lobi faaliyetinde bulunabilecek üst düzey pozisyonda ki tüccar ve parlamenterlerdir.

Bunların ticaretinin bir kısmı silah ticaretidir, bir kısmı da sermeye sahipleridir.

Ve bu grubun Ermenistan'daki halkın nasıl yaşadığı umurlarında bile değildir. Dolayısı ile Ermenistan derin devleti diyebileceğimiz güç –belki de feto benzeri bir örgütlenme yapısı da olabilir- Ermenistan'ın zarar göreceğini bildikleri halde bilmem hangi hesaplar sebebi ile Ermenistan'ı Azerbaycan'a saldırtarak ortalığı ayağa kaldırmışlardır.

Biz tabi ki buradan Ermeni lobisinin ve Ermenistan'ı savaşa sokan gücün yaptıkları hesapları ve bekledikleri sonuçları henüz olay sıcak olduğu için göremiyor olabiliriz. Bazı tahminlerimiz var tabi ki,

Mesela hayata geçecek olan yen boru hatlarının inşaatlarını durdurmak gibi, Azerbaycan'ı savaşla meşgul edip ülkenin gelişmesi ile ilgili atığı adımları yavaşlatmak gibi,

Diğerleri de bir müddet sonra çıkacaktır mutlaka ortaya.

Ancak olayın gidişatını çok iyi biliyoruz. Ve bizim açımızdan olumlu sonuçlar olacağını tahmin ediyoruz.

Ermeni lobisinin hesapları ne olursa olsun bu iş Azeri kardeşlerimizin 30 yıldır işgal altına olan topraklarını kurtarmaya yarayacaktır.

Bu iş Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik hukuku'nun artmasına yarayacaktır.

Bu iş birçok olayda Azerbaycan'ı gizlice desteklediğini ve bunu saklama ihtiyacı olan Türkiye'nin artık açıkça desteklediğini tüm dünyada göstermesi için bir vesile olacaktır.

Ermenistan'ın zarar göreceğini bildiği halde acemice başlattığı bu savaş, Azerbaycan'ın Şehit olan 12 Azeri kardeşimizin yerine 3500 ermeni öldürerek, artık eski Azerbaycan olmadığını Tüm dünyaya göstermesi için önemli bir vesile olmuştur.

Azerbaycan savunma bakanının dediği gibi Azerbaycan bence de bir savaşta değildir. Azerbaycan kendi topraklarında tatbikat yaparken gerçek mermiler ile gerçek düşmandan oluşan materyaller kullanmaktadır.

Olaya bu cepheden bakacak olursak bu birçok ülkenin bulamadığı bir imkandır aslında.

Yıllardır Ermenistan'ın yaptığı lobi faaliyetlerinden dolayı haklı olduğumuz halde dünya kamuoyunun bizi katliamcı olarak gördüğünü hepiniz biliyorsunuz,

İşte şimdi Ermenistan'ın Karabağ'ı işgalinden tutunda yıllardır durup durup yaptığı saldırılardan ve Hocalı katliamından kalan, Azerbaycan ve Türk halkının içindeki ateşi söndürme zamanı gelmiştir.

Azerbaycan, Türkiye devletinin sınırsız desteği ile Ermenistan'ın hak ettiği cezayı inşallah verecektir.

Ermenistan ve arkasındaki güç belki de bu aşağılık saldırısının karşılığında bu denli kararlı ve bu denli güçlü bir karşılık beklemiyordu. Önceden olduğu gibi 'şiddetle kınıyoruz' şeklinde bir mesajlar bekliyor da olabilir.

Ancak eminim ki beklediklerinin çok üstünde bir mukavemet bir karşılık gördüler.

Daha da görecekler inşallah.

Ab nin de BM nin de acil ateşkes çağrılarının dikkate alınmadığı, Ermenistan için çırpınan Hristiyan Avrupalı devletlerinde bir halt edemediği ve herkesin elindeki taşları artık ortaya koyacağı bambaşka bir zaman dilimindeyiz.

İnşallah Yüce rabbim hem şehitlerimizin intikamını yeni şehitler vermeden almayı, hem de işgal edilen Türk topraklarına tez zamanda yeniden sahip olmayı nasip eylesin.Amin…

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere...