Kongre salonu dışında kalabalığa seslenen Başbakan Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanım, saygıdeğer liderimiz, saygıdeğer hanımefendi sevgili yol arkadaşlarım hoşgeldiniz, safalar getirdiniz. AK Parti kongreleri bir şölendir, bir bayramdır. İşte güzel bir bayramı bugün birlikte yaşıyoruz sayın Cumhurbaşkanım. AK Parti teşkilatının mensupları olarak hasretin vuslata dönüştüğü anı yaşıyoruz. Hoşgeldiniz sayın genel başkanım, hoşgeldiniz sayın liderim. Değerli kardeşlerim kongremize başlayacağız, burada sözlerimi tamamlıyorum ve hepinize sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum." dedi.

Ankara dışından otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona kadar yürüdü.

Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere kumanya ve su servisi yapılırken partililer, emniyet kontrol noktalarında yapılan aramanın ardından salona alındı. Salona giremeyen partililer için dışarıda çadır ve dev ekranlar kuruldu.

Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve tezahüratlarda bulundu.

Dev Türk bayrağı asılan salonda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Kongresi'ndeki kalabalığı selamladı. Partililere kırmızı karanfil dağıtan Erdoğan ve Yıldırım'a eşleri de eşlik etti. Erdoğan ve Yıldırım'ın salonu selamlaması sırasında 'Recep Tayyip Erdoğan', 'İşte ordu işte komutan' sloganları atıldı. Erdoğan ve Yıldırım'ın salona girişinde Dombra şarkısı çalındı.

BİNLERCE PARTİLİ AKIN ETTİ

Kongre için yoğun güvenlik önlemleri alındı.Ankara dışından otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona kadar yürüdü. Ankara Arena'ya gelen partililer tek tek aranarak kongre salonuna alındı. Salona giremeyen partililer için dışarıda çadır ve dev ekranlar kuruldu.Dev Türk bayrağı asılan salonda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri yer alıyor.

AK PARTİ 3. OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ BU SLOGANLARLA BAŞLADI

"Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Yürüyeceksin... Gençler yürüyecek arkandan", "Millete efendilik için değil millete hizmet için varız", "Hep birlikte yeni hedeflere", "Değişimin lideri, milletin partisi", "Kutlu dava, güçlü Türkiye", "Sağlam irade, güçlü Türkiye" pankartları asıldı.

ÖMER HALİSDEMİR'İN BABASI HASAN HÜSEYİN HALİSDEMİR DE SALONDA

15 Temmuz'un seyrini değiştiren ve darbe girişimi sırasında şehit olan Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir kongreye özel misafir olarak davet edildi. Salonda 15 Temmuz'da şehit olan Erol Olçok ve oğlu ABDullah Tayyip Olçok'un dev posterlerinin altına "vatan size minnetar" yazıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BELGESELİ İZLETTİRİLDİ

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, Aşık Veysel Şatıroğlu, Tarkan ve Barış Manço’un sesinden ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsü ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan kısa bir belgesel partililere izletildi. Belgesel’in sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Yetişmek için menzile gidiyorum gündüz gece’ mısralarını okudu. 'Yeni Atılım Dönemi' olarak nitelendirilen yeni dönem, demokrasi, reform değişim, özgürlük, gelişme ve refah başlıklarıyla paylaşıldı.


"GENEL BAŞKAN VEKİLİ KOLTUĞU YILDIRIM İÇİN"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, tüzük değişikliği ile getirilecek olan AK Parti Genel Başkan Vekilliği koltuğunun Binali Yıldırım'a özel olduğunu belirterek kendisinden sonra kalkabileceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi'nin yapıldığı Ankara Arena'ya böyle gitti.

HDP'YE DAVET YOK

Kongreyi salon içinde ve dışında 60 binin üzerinde partilinin izlemesi bekleniyor. Yerli ve yabancı medya kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdikleri kongre için yaklaşık 500 gazeteci akreditasyon yaptırdı. Sivil toplum örgütleri, önceki dönem ve mevcut il başkanları, önceki dönem ve mevcut milletvekilleri, bakanlar, kurucular, MKYK üyeleri, kadın ve gençlik kolları MKYK üyeleri, yabancı misyon, şehit ve gazi aileleri kongreyi salonda izleyecek. Kongreye, CHP, MHP temsilcileri davet edildi. CHP katılmayacağını açıkladı. HDP’ye ise davet gitmedi.

Ankara Arena'da dikkat çeken Abdülhamid ayrıntısı!Ankara Arena'da dikkat çeken Abdülhamid ayrıntısı!

3 DÖNEM KURALI ESNETİLİYOR

Bugünkü olağanüstü kongrede, AK Parti tüzüğünde de 3 dönem kuralının esnetilmesi, teşkilat operasyonlarında MKYK’nın yetkilerinin artırılması ve disiplin cezalarının ağırlaştırılması gibi değişikliklere gidiliyor. Erdoğan’ın ‘Rabia’ olarak nitelenen seçim meydanlarındaki ünlü sloganı, ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ de partinin temel amaçları arasında tüzüğe giriyor.

Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın dün 9 başlık altında açıkladığı değişiklikler özetle şöyle:

MKYK’nın yetkileri arasına, “Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu ile diğer ilgili kanuni mevzuatın açıkça yasakladığı veya sınırladığı konular ile tüzükte belli bir genel merkez organının görev ve yetkisinde olan konular dışında parti politikaları, adaylık şartları ve kısıtlamaları, seçimler vb. konularla ilgili her türlü prensip veya istisnai nitelikte kararlar almak ve uygulamak” da alınıyor.

Yazıcı, partide çok tartışılan 3 dönem kuralını da esneten bu değişikliğe ilişkin “Üç dönem yasaklaması devam ediyor ama gerekmesi halinde bu alanlarda parti politikaları dikkate alınmak suretiyle, inisiyatif kullanma yetkisiyle MKYK donatılmış hale getiriliyor” dedi. Başbakan Binali Yıldırım ile kabine ve partinin birçok önde gelen ismi bir önceki seçimde ara verdikleri için bu kuralın kapsamı dışında yer alıyor.

Kongrenin bitimine kadar kapalı kalacak yollar

Ankara Spor Salonunda gerçekleştirilecek AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi için Cumhuriyet Caddesi (Gar Kavşağı-Baruthane kavşağı arası ile giriş ve çıkışları, Baruthane Kavşağı- Ulus Kavşağı arası, İstanbul Caddesi-Baruthane Kavşağı arası çift taraflı yan varyantlar), Hipodrom Caddesi-Talatpaşa Bulvarı (Ulaştırma Kavşağı ile Opera Köprüsü arası tüm giriş ve çıkışları/Gar Kavşağı alt geçidi dahil) ve Kazım Karabekir Caddesi’nin (Anadolu Meydanı-İstanbul Caddesi arası) araç trafiğine kapatıldı. 20 Mayıs Cumartesi Saat 22.00’dan sonra trafiğe kapatılan yollar kongrenin bitimine kadar kapalı kalacak