Alınan bilgiye göre, TSK'nın bölücü terör örgütünün kış üslenmesine yönelik operasyonları yurt içi ve sınır ötesinde zorlu hava, arazi şartlarına rağmen devam ediyor.

Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarda dört AT-4 tanksavar roketi, 2 el bombası, bir kalaşnikof tüfek, çok sayıda silah ve mühimmatın yanı sıra el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçiren güvenlik güçleri, arazi aramasında kadın teröriste ait ceset buldu.

Öte yandan Hakkari kırsalında Şehit Polis Memuru Mahmut Bilgin-1 Operasyonunda Kırkpınar Deresi yakınlarındaki aramalarda ise 4 roket atar ile bunlara ait 7 mühimmat, 12 el bombası 8 kalaşnikof şarjörü, 500 biksi mühimmatı, 500 gram A4 patlayıcı ile 2 el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

AT-4 TANK SAVAR ABD VE yapımı

İsveç ve ABD yapımı 84 mm tek atımlık, güdümsüz, geri tepmesiz, yivsiz, tek kişi tarafından taşınabilen hafif tanksavar silahıdır.

Piyade birliklerinin zırhlı araç ve düşman piyadelerini yok etmek veya devre dışı bırakmak amacıyla tasarlanmıştır.

1981 ve 1982 yılında İsveç ordusunda test atışları yapılan silah 1983’te üretime geçirmiştir.

Silah fırlatıcı ve mühimmattan oluşur. Tek atım sonrası fırlatıcı kullanılmaz.

Uzunluğu 102 cm dir.

Ağırlığı 6.7 kg dir. Bir diğer çeşidi AT-4 CS ise 8 kg ağırlığındadır. (AT-4 CS sınırlı alandan (oda) atış yapabilen yeni versiyonudur. Şehir savaşları için idealdir.)

Azami menzil 2100 metre ( roket düşüşe geçtikten sonra en fazla gidebileceği mesafe)

Etkili menzil 300 metredir.

40 ve +60 derece iklim testlerinden geçmiştir.

Silah üzerine gece görüş ve kızıl ötesi gibi optik nişangahlar takılabilmektedir.