Aşırı sağcı partinin Başkan Yardımcısı Gottschalk, Türk dükkanlarını boykot etmek için Almanların harekete geçmesini istedi.

Yahudi soykırımı bilindiği üzere, Yahudi mallarının boykot edilmesiyle başlamıştı. Yaptığı İslam karşıtı ve ırkçı sözleriyle tepki çeken Gottschalk, TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatını da eleştirdi.

Türkleri tehdit eden Gottschalk, "Vicdanı olan vatandaşlara sesleniyorum, Türk dükkanlarını boykot edin çünkü onların büyük çoğunluğu Erdoğan'ı destekliyor." dedi. Konuşmasını sürdüren Gottschalk, Türkiye'nin Suriye'deki teröristleri temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı için de sert sözler kullandı.

NAZ ALMANYA'SINDA DA BOYKOT ÇAĞRISI

AfD'li vekilin Türk dükkanlarını boykot etme çağrısı Nazi dönemini hatırlattı. Nazi Almanya'sında Yahudi soykırımı, Yahudi dükkanlarının boykot edilmesiyle başlamıştı.

Gottschalk'ın bu açıklamaları kamuyounda büyük tepki gördü. Tepkiler üzerine AfD'li vekil özür diledi ancak SPD gençlik kolları teşkilatı bu özrü reddetti.

İSTİFAYA ÇAĞIRDI

AfD'li vekil Gottschalk'a aynı partiden olan Renner'den sert tepki geldi. Renner, Gottschalk'ın açıklamalarını 'Nazi metodu' olarak nitelendirdi ve böyle bir açıklamanın hiç bir şekilde kabul edilmeyeceğini belirterek Gottschalk'ı istifaya çağırdı.

Kaynak: Hürriyet