2023 Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu olan Fenerbahçe'nin karşılaştığı süper kupa maçı Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacaktı ancak umulan olmadı. Peki “2024 Süper kupayı kim kazandı? Galatasaray Fenerbahçe süper kupa maçını kim aldı? 2024 Süper kupa maçında ne oldu 2024?” İşte araştırılan yanıtlar…

Fenerbahçe sahadan çekildi, TFF Süper Kupa yarıda kaldı - Spor - Gazete  Arena

2024 SÜPER KUPAYI KİM KAZANDI?

Süper Kupa açının 1'inci dakikada Mauro Icardi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Golün santrası bile yapılmadan U19 takımı oyuncuları saha kenarından antrenör Zeki Murat Göle'den gelen talimat ile golü yedikten sonra santra yapmayıp oyunu yeniden başlatmadı. Sarı-lacivertli oyuncular soyunma odasına yöneldi ve sahadan çekildi.

Maçın hakemi olan Volkan Bayarslan ve yardımcıları bir süre bekledikten sonra Fenerbahçe'nin geri gelmeyeceğine karar verdiler ve maçı 4. dakikada tatil etti. Bu karşılaşma ile ilgili son karar ise Türkiye Futbol Federasyonu ve kurullarından gelecek.

Süper kupa maçı dış basında da geniş yer buldu. İşte gazetelerden öne çıkan başlıklar…

Mirror haberin başlığına; “Kupayı kendi elleriyle ezeli rakibine verdi!” dedi ve şunları yazdı;

“Türkiye Süper Kupası  bir dakika sürdü ve Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararlarını protesto etmek için 19 yaş altı takımını sahaya çıkardı.

Fenerbahçe, Aralık ayında bir önceki sezonun lig ve kupa şampiyonları arasında oynanacak olan maçta rakibi Galatasaray ile karşı karşıya gelecekti. Ama maçın oynanacağı Suudi Arabistan'daki yetkililerin Türkiye'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ü onurlandırma taleplerini reddetmeleri maç ertelenmesine sebebiyet verdi. Tekrardan oynanan maçta adres bu kez Şanlıurfa oldu. Bu seferde TFF tarafından reddedilen diğer taleplerden sonra Fenerbahçe protestosunu gerçekleştirdi ve sahadan çekilerek kupayı kendi elleriyle Galatasaray'a vermiş oldu.”

Reuters ise;" Protestonun bir parçası" başlığını attı ve maçı şu şekilde anlattı;

"Fenerbahçeli oyuncular Galatasaray'la oynanan Türkiye Süper Kupası maçının daha birinci dakikasında sahayı terk ederek maçın tatil edilmesine sebep oldu ve kupayı kendi istekleri ile kaybettiler. Maça 19 yaş altı takımıyla çıkan Fenerbahçe, Galatasaray'ın Arjantinli forveti Mauro Icardi'nin golünün ardından Şanlıurfa'daki maçtan çekildi. Bu hareket, Fenerbahçe'nin Mart ayında bir maç sırasında oyuncularının Trabzonspor taraftarlarının saldırısına uğramasının ardından yapılan protestonun parçası gibi görünüyor."

Yarıda kalan Süper Kupa sonrası karşılıklı atışmalar! Erden Timur'dan Ali Koç'a yanıt Yarıda kalan Süper Kupa sonrası karşılıklı atışmalar! Erden Timur'dan Ali Koç'a yanıt

Fenerbahçeli futbolculardan Süper Kupa sonrası paylaşımlar Fenerbahçeli futbolculardan Süper Kupa sonrası paylaşımlar

Kaynak: HABER MERKEZİ