Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Hatay’ın karşı karşıya olduğu plansız kentsel yayılma, tarihi kent kimliğinin yok olması, kültürel mirasın korunamaması, çeşitliliğin yok olması, doğal çevre arazi spekülasyonları ve mülkiyetin el değiştirmesi gibi riskleri bilimsel yöntemlerle tespit ettiğini açıkladı.

Svş2

MEKÂNSAL, EKONOMİK, TOPLUMSAL, İYİLEŞME PLANLARI HAZIR

Büyükşehir yetkilileri, Hatay için iyileştirici, onarıcı ve afetlere dirençli şehircilik yaklaşımıyla yepyeni bir strateji ve eylem planı hazırladığına dikkat çekti.

Başlıksıqwz 8

Mekânsal iyileşme için 17 strateji ve 74 eylem belirlediklerini, ekonomik iyileşme için 5 ana strateji ve 11 eylem planıyla hareket edeceklerini, toplumsal iyileşmeyi sağlamak için ise 4 ana strateji ve 14 eylem planıyla çalışacaklarını ifade etti.

Sequence 03.00 00 00 00.Still017

İLK ETAPTA 450 KONUT, 84 TİCARİ ALAN, 250 ARAÇLIK OTOPARK

Aylar süren çalışmanın ardından Hollanda hükümetinin bazı finans kurumları ve Hollanda’nın Türkiye Büyükelçiliği içinde olduğu konsorsiyumla birlikte birinci etabında 450 konut, 84 ticari alan ve 250 araçlık otoparkı bulunan bir mahalle kuracaklarını duyuran Büyükşehir Belediyesi, bu konutları dezavantajlı grupların, yeni evlenen gençlerin ve konutu olmayan kiracı ailelerin kullanımına sunacaklarını belirtti.

Svşş

Konut yapım planlarının ve kaynaklarının hazır olduğunu da müjdeleyen HBB yetkilileri, Hatay’ın iyileşme zamanı geldiğini ve bu süreçte halkın da desteğini beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi