Yerel seçimlere 4 ay kala siyasi partilerin çalışmaları hızlandı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere elinde olan büyükşehirleri kaybetmek istemeyen CHP, İYİ Parti ile 'iş birliğine' sıcak bakıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, yarın sabah saatlerinde İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ziyaret edeceği öğrenildi. Görüşmenin İYİ Parti Genel Merkezi'nde saat 10.30'da gerçekleşmesi bekleniyor. Gündemde başta Ankara ve İstanbul olmak üzere yerel seçimlerde olası iş birliği alternatifleri olacak.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, grup toplantısının ardından gazetecilerin iki lider arasındaki görüşmeye dair sorularını cevapladı. Akşener, Özgür Özel ile gerçekleştirmesi beklenen görüşmesine ilişkin, "Sayın Özgür Özel randevu istedi, ben de verdim. Bilmiyorum gerisini" dedi.

Öte yandan dün partisinin grup toplantısında konuşan Özel, 'dürüstlük' vurgusu yaparak, "Bu belediyeler sadece CHP'lilerin oyuyla kazanmadık. İstanbul'da İstanbul ittifakıyla Türkiye'nin diğer yerlilerinde Millet İttifakı ile kazandık. Ankara'yı peşkeş çekenler parsel parsel satanlar İstanbul'un üstünde helikopterle Katarlılara kupon arsa satanlar değil de dürüst insanlar yönetsin diye destek aldık. Bundan sonraki süreçte de siyasi partilerle işbirliğini konuşmaya, bütün Türkiye'yi dürüst namuslu ve çalışkan insanların yönettiği belediyeleri korumaya Türkiye'ye kazandırmak için büyük güç birliğine davet ediyoruz' ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da geçen hafta Akşener ile İYİ Parti genel merkezinde ziyaret etmişti. İYİ Parti yönetimi yerel seçimlere her yerde kendi adaylarıyla girme kararı almıştı.