İstanbul'da etkisini gösteren sağanak yağış ve kuvvetli fırtına nedeniyle İDO'nun bazı seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

İstanbul başta olmak üzere birçok ilde olumsuz hava koşulları etkisini göstermeye devam ediyor. Kent genelinde sabah saatlerinden bu yana aralıksız etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Sel ve su taşkınları meydana geldi, bazı araçlar ve yayalar sağanak yağış nedeniyle yollarda mahsur kaldı. İstanbul'da etkisini sürdüren yağışların akşam saatlerinden sonra azalması ancak gece saatlerine dek devam etmesi beklenirken Valilik tarafından kent sakinleri için bir duyuru yapıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla kent genelinde evini su basan ya da evini su basma riski bulunan vatandaşların Valilikçe misafir edileceğini açıkladı.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve kuvvetli fırtına deniz ulaşımını da vurdu. İDO'nun bazı seferlerinin iptal edildiği açıklandı.

İlgili makamlar, vatandaşları meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) hava muhalefeti nedeniyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

İDO'dan yapılan açıklamada, yolcuların güncel seferleri internet adreslerinden takip edebileceği belirtildi.

Açıklamada, Eskihisar-Topçular, Sirkeci-Harem, Pendik-Yalova ve Yenikapı-Yalova seferlerinin halen devam ettiği ifade edildi.