Çin dünyada büyük ölümlere sebep olan koronavirüsün ardından yeni bir salgın alarmı daha verdi. Çinli yetkililer zatürre benzeri olan hastalığın hızla yayıldığını duyurdu. Sosyal medya platformlarında ve yerel medyada yer alan fotoğraf ve videolarda ülkedeki hastanelerde yaşanan kalabalık dikkat çekti.

Hastalık bilgi ağı ProMed'e konuşan Bay W. isimli bir yetkili, çok sayıda hasta olduğunun altını çizerek "Hastalar öksürmüyor ve belirti göstermiyor. Çok yüksek ateş var ve akciğerlerinde nodül oluşuyor. Mide bulantısı ve kusma var" diye konuştu.

Uluslararası medyada yer alan haberlerde salgının özellikle okulları sardığı, bazı öğretmenlerin de salgın nedeniyle hastalandığı vurgulandı. Bazı okulların kapatıldığı belirtilirken salgının çıkış noktası ise henüz bilinmiyor.

ProMed'in "Teşhis edilemeyen bir solunum yolu rahatsızlığıyla ilgili salgına dair haberler geliyor. Salgının ne zaman başladığı belli değil ve bu kadar çok çocuğun bu kadar hızlı hasta olması olağandışı" ifadeleri dikkat çekti.

Çin'in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan'da 2019'da ortaya çıkan Kovid-19 tüm dünyada yaklaşık 15 milyon kişinin ölümüne neden olmuştu.