Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 serüveni TYT (Temel Yeterlilik Testi) ile başladı.  8 Haziran Cumartesi günü TYT yapıldı. 9 Haziran Pazar günü de AYT ve YDT sınavları gerçekleştirildi. 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) soru kitapçıkları ÖSYM'nin http:www.osym.gov.tr internet adresinden erişime açılacak. Peki 2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanacağı belli oldu mu?” İşte bu soruların merak edilen yanıtları…

2024 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 YKS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı gündemde yer alan konuların başında geliyor. ÖSYM tarafından açıklanan takvimde üniversite sınav sonuçlarının 17 Temmuz Pazartesi günü erişime açılacağı belirtildi.

2024 AYT, TYT ve YDT sınav sonuçları ayrı ayrı açıklanmayacak. Adaylar tek sorgulama ekranından katıldıkları oturumları ve sonuçlarını öğrenebilecekler. 2024 YKS sınav sonuçları ekranında TYT puanı ve varsa AYT, YDT puanıyla birlikte adayların doğru-yanlış cevap sayıları bulunacak.

Sınava giren adaylara sonuçları basılı ya da mail yoluyla adaylara bildirilmeyecektir. ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden sonuc.osym.gov.tr adresinden kolaylıkla sorgulama yapılabilir. Sonuçlar T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile öğrenilebilir.

2024 YKS soruları ve cevap anahtarları geçtiğimiz sene oturumlar bitirildikten sonra yayımlanmıştı. 2023 YKS oturumları 17 ve 18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilmiş, soru - cevap duyurusu üçüncü oturumun tamamlanmasından hemen sonra yayınlanmıştı.

Kaynak: istiklal.com.tr