2024 yaz tatiline az biri zaman kala okulların ne zaman kapanacağı, karnelerin ne zaman alınacağı sorularının sayısı artmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, haziran ayında karnelerini almaya hazırlanıyor. Tatil planları olan veliler de okulların ayın kaçında kapanacağını bilmek istiyor. Peki “Okullar ne zaman tatil olacak 2024? Karneler ne zaman verilecek 2024? 2024 yaz tatili ne zaman?” İşte bu soruların yanıtları…

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK 2024? KARNELER NE ZAMAN ALINACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2023-2024 eğitim takvimine göre okulların ne zaman kapanacağı belli oldu. MEB iş takvimine göre 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 14 Haziran Cuma günü sonlanacak.

Karnelerin saat kaçta alınacağı da merak konusu oldu. Karneler, 14 Haziran Cuma günü sabah saatlerinde okullarda verileceği tahmin ediliyor. Okuldan okula da karne dağıtma saati birkaç saat farklılık gösterebilir.

2024 YAZ TATİLİ KAÇ GÜN SÜRECEK?

Yaz tatilinin ne kadar süreceği velilerin ve öğrencilerin araştırdığı konular arasında yer alıyor. 2024 yaz tatilini ne kadar süreceğini Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı. Açıklanan takvime göre yaz tatili 14 Haziran’da yaz tatili başlayacak. Bir sonraki eğitim öğretim yılı da 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Bir sonraki yılın ayrıntılı takvimi dönem başlamadan önce duyurulacak. Eğitim ve öğretim takvimiyle birlikte ara tatil ve yarıyıl tatili programı belli olacak.

Kaynak: istiklal.com.tr